Jött az özönvíz!

2023.06.12. 20:15

Hirtelen megtelt vízzel a kiszáradt patak medre

Vasárnapi esőzések hatására kiléptek a medrükből a falut átszelő két kis patakocska, amely közül az egyik már elapadóban volt.

Zsigmond József

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot, 80-90 milliméter, nem tudta elvezetni a patak medre, megtelt ágakkal sárral, vízzel, és lassan az utcákon hömpölygött a víz. A tűzoltók beavatkozására nem volt szükség, mondta Habjánecz Tibor polgármester, de a falu összefogásra igen, hogy a medret megtisztítsák a lerakodó ágaktól, sártól hétfő reggel. 

A vasárnap délutáni csapadék nem csak Geresdlakon okozott problémát. A szigetvári, siklósi és pécsi tűzoltók utakat, vízelvezető árkokat tisztítottak meg, vizet szivattyúztak, útakadályt jelentő fákat távolítottak el, így Almamelléken, Pécsváradon és Pécs egyes pontján. Este Erdősmecske külterületén egy melléképület teteje szakadt be, miután az esőzés következtében nagy mennyiségű sár csúszott rá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!