Jaj, úgy élvezem én a strandot!

2023.06.18. 11:30

Így fürdőztünk kérem évtizedekkel ezelőtt (képgaléria)

Idén kétszáz éve annak, hogy a Harkány területén lévő mocsarak vizéről kiderült: gyógyítja a fájdalmakat. A Harkányi Gyógyfürdő jubileumi évéhez mi is csatlakozunk egy kis múltidéző képválogatással. A medencékben a 80-as években még úgy frissültek a családok, „mint a heringek” – szokták mondani. 

Rajnai-Zsíros Krisztina

A Dunántúli Napló 1984-ben vonatos kirándulást szervezett előfizetőinek a fürdőbe

Emlékszem gyerekkoromból a tömött strandokra, amikor nem csak a pokróchelyekből volt kevés, hanem a medencében is meg kellett becsülni minden szabad négyzetmétert. Viszonylag kevés épített fürdő volt, vagy legalábbis jóval kevesebb, mint mostanság, így annak idején a strandolásra induló családoknak nem is volt kérdés a forró nyári napokon, hogy tele lesz-e a fürdő. 

A Harkányi Gyógyfürdő több mindennel is kitűnt a hazai fürdők sorából, rengeteg program csábította ide a vendégeket. Lottósorsolások, fesztiválok, rádióműsorok, legendás énekesek, gyógykezelések, szauna... mind idevonzották a hazai és a külföldi látogatókat. 
Ma már a legtöbb embert taszítaná ez a nagy tömeg a medencékben, viszont akkor ez teljesen természetes volt, és az biztos, hogy mindenki jól érezte magát.

 A Harkányi Gyógyfürdő folyamatosan – még napjainkban is sokat – változik, és talán nem hering módjára vannak tele a medencék, de például a fürdőfesztiválokon a női mellszépségverseny, illetve a férfiak pocakversenye a mai napig a Lepke medencékhez vonzzák a tömeget, csakúgy, mint a közös vizes tornák, vagy a koncertek. A csúszdáknál és a büféknél hosszú sorok állnak, a nagyszínpad pedig ma is Harkányba csábítja az ország kedvelt előadóit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!