Döntés született

2023.06.30. 10:30

Lehetne kicsit halkabban? Nem örültek a csendrendeletnek

Az újpetrei önkormányzati rendeletben tiltotta meg az újpetrei önkormányzat a vasárnapi és az ünnepnapokon végzett, nagy zajkeltéssel járó tevékenységet a lakóövezetben élőknek. A július 3-tól hatályos szabályozást mások nyugalma, pihenéshez való joga miatt hozta meg a képviselő-testület.

Rajnai-Zsíros Krisztina

 A tilalom nem hozott osztatlan elégedettséget: egy részük üdvözölte a régóta feszültséget okozó helyzet megoldására tett intézkedést, míg mások inkább az időkorlát bevezetését tartották volna célszerűbbnek. 

Kraft Ferenc, Újpetre polgármestere arról tájékoztatta a lakókat, hogy a döntés azért született meg, mert sokan jelezték igényüket a vasárnapi és ünnepnapi pihenéssel kapcsolatban. Ugyanakkor a helyi rendelet bármikor módosítható a felmerülő igények szerint. Kéri a lakókat, hogy írják le a témával kapcsolatos igényüket név és cím nélkül, majd azt dobják be a hivatal postaládájába. Ha lesz megfelelő értékelhető vélemény, akkor a soron következő ülésen újra tárgyalják a csendrendeletet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!