Cél a megelőzés

2023.06.07. 16:20

Megtiltotta a község önkormányzata a cseresznyefasor károsítását

zs. k.

A kép illusztráció

Fotó: Fotokostic

Önkormányzati rendelettel védetté nyilvánította a hosszúhetényi cseresznyefasort a helyi képviselő-testület. Mint dr. Orbán László jegyző lakossági tájékoztatójában áll, ennek célja a fasor károsodásának megelőzése, elhárítása, a hiányzó egyedeinek pótlása, a jelen és jövő nemzedéke számára történő megőrzése és tervszerű fenntartása.

A fák ágainak letörése, vagy a növények egyéb módon történő veszélyeztetése (károsítása) szigorúan tilos, és a jegyző a rendelet szerint korlátozhatja, felfüggesztheti vagy megtilthatja a fasort károsító, vagy súlyosan veszélyeztető tevékenységet. Mindezt a községi mezőőr napi rendszerességgel ellenőrzi majd, és jelzi a jegyzőnek a szükséges hatósági intézkedések megtétele céljából.

Felhívták a lakosság figyelmét arra is, hogy a fák közvetlen környezetében rendszeres mezőgazdasági tevékenység, permetezés folyik, ezért a cseresznye az emberi szervezetre káros vegyi anyagokat tartalmazhat, fogyasztása ezért nem ajánlott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!