Bama.hu videó

2023.06.24. 12:01

Nem nyúltak a klasszikus verseny eszenciájához (galéria)

Kvanduk Bence

Immár 56. alkalommal rendezik meg a Mecsek Rallye-t, amely joggal vívta ki helyét a magyar motorsport egyik legkiválóbb versenyeként. Azonban az is egyértelmű, hogy hiába lennének itt a Mecsek szívében remek gyorsasági szakaszok, ha azokon nem száguldottak volna olyan legendás párosok, mint Ranga László és Büki Ernő. Ők tették azzá ezt a megmérettetést, ami ma, nélkülük talán elsikkadt volna, s soha nem éri el ezt a csodálatos kort. A baranyai duók szenvedélye ragadós, s ugyan egy-egy fekete fejezet is bekerült a krónikás könyvekbe, soha nem tágítottak a szurkolók sem. Minden évben rengetegen kíváncsiak arra, hogyan gördülnek ki a rajtceremónia után a gépszörnyek, vagy éppen hogyan teljesítenek már verseny közben.
 

A Historic mezőny ráadásul a kezdetek hangulatát is újra és újra megidézi azokkal a csodálatos járgányokkal, amelyek az első versenyeken is elindultak. Persze a modern kor vívmányai is képviseltetik magukat, így minden korosztály megkaphatja azt, amit igazán szeretne. 
A tervezett  útlezárások:
Árpádtető–Abaliget: 2023. június 24., szombat, 06.00–19.00 között.
Hetvehely: 2023. június 24., szombat, 08.00–21.00 között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!