Hullámok az emlékekben

2023.06.04. 11:00

Régi és emlékezetes csobbanásokat idéztünk fel a képeken (galéria)

m. r.

Fotó: Laufer László

E heti podcastsorozatunkban a Hullámfürdő egykori fényképeit nézve időztünk el a múltban Laufer László munkái segítségével, a Dunántúli Napló archívumából. Fekete-fehér és már színes fotók is előkerültek, a búváredzésektől elkezdve a vizilabdásokig sok emlék szóba került. Számos rendezvénynek is otthont adott a népszerű fürdő, egy ideig még billiárdozni is lehetett az egyik épületben.

Rendeztek előszilveszteri programokat, vízi-dilit, s természetesen sportedzéseket, versenyeket is. Felidéztünk olyan kevésbé mókás pillanatokat is, mint amikor az egykori sátorponyva összedőlt, vagy amikor a tetőszerkezet omlott be. Kitértünk arra is, miben volt más az analóg gépekkel dolgozni a helyszíneken.

A képeket elnézve mindenesetre megerősödött bennünk a gondolat, hogy a vízi sportok, a strandolás és a fürdők mindig jó hangulatot keltenek a résztvevőkben. Ebből kifolyólag is sajnálattal nyugtáztuk, hogy pécsiként jelenleg már szűkebb lehetőségek állnak rendelkezésre fürdőzés tekintetében…

A régi fényképekről mindenesetre vitathatatlan jó hangulat fogadja a szemlélőit, s még a letűnt idők fürdőruhadivatját is szóba hoztuk.

Bár a természetes vizek közelsége pótolhatatlan, az biztos, hogy az úszás élménye pótolhatatlan, a további mozgásformához képest összehasonlíthatatlan tapasztalatot jelent.

Egyéni megítélés kérdése, de aki egyszer ráérez az ízére, utána mindig örömmel fog a hullámok közé csobbanni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!