Várják a közönséget

2023.06.17. 14:40

Színpadra fel! – Színházi előadásokban gazdagon zárul az idei június

Bár a színházi évad a legtöbb helyen a végéhez ért, júniusban még várnak előadások a baranyai közönségre – a Pécsi Nyári Színház júliusi programjainak indulása előtt.

Mohay Réka

A Déryné Program, amely saját társulata, illetve partner színházak előadásainak bevonásával járja az országot, júniusban is házhoz visz színvonalas kulturális programokat, ingyenesen, avagy jelképes, mindenki számára elérhető, pár száz forintos jegyárakkal.

Június 18-án a Szászvári Várkastélyban este 20.30-tól az Oberon Társulat tolmácsolásában játsszák a „Bündeltanz” című produkciót, amely már több baranyai településen is bemutatkozott az elmúlt hónapok során. Az előadás a magyarországi németek elűzésének témájával foglalkozik, az alkotók legtöbbje is érintettjei ennek az eseménynek. A darab során a játszók rögzített improvizációi, a sváb zenei hagyományok és a történelmi emlékezet kapcsolódik össze.

Ugyanezt a produkciót a Véméndi kottatárházban is láthatja a közönség fél kilenctől, június 19-én, vasárnap. 

Június 19-én a Komlói Színházban is lesz néznivaló, ugyanis a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház „Egyfelvonásos komédiák” című produkciója várja a látogatókat, melyben Anton Pavlovics Csehov három művét dolgozza fel a társulat: A medve, A dohányzás ártalmairól és a Leánykérés című darabokat már 1997 óta játsszák, töretlen sikerrel. 

Június 28-án Mohácson a Győri Balett „Romance – Kodály Zoltán műveire” című, Velekei László által alkotott koreográfiáját láthatják az érdeklődők a Mohácsi Kossuth Teátrumban este hét órától. Az előadás a világhírű magyar zenetudós, zeneoktató és népzenekutató emléke és munkássága előtt tiszteleg, betekintést adva Kodály szerteágazó tevékenységének minden területére: népdalgyűjtés, kamarazene, kórusművek, emellett a koreográfia által rávilágít a néphagyományok egyén és a közösségek életében betöltött szerepére is.

Június 29-én, este hattól a Siklósi Könyvtárba érkezik a „Szelíden és szilárdan” című előadás Szabó Magda írónő életét és pályáját dolgozza fel. Az egyszemélyes monodrámában Gajdó Delinke színművésznőt láthatjuk, aki Szabó Magda gyermekkorát, tanulmányait, szüleihez fűződő kapcsolatát, házasságát és íróvá érését jeleníti meg a színpadon.

Mindemellett június 17-én, szombaton a pécsi Bóbita Bábszínház szabadtéri színpadán a X. Színházi Olimpia és a Bábszínházi Világtalálkozó keretén belül az Álomzug Társulás „Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack” című előadását láthatjuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!