MCC

2023.07.06. 14:40

A környezettudatosság kihívásairól gondolkodhatunk

Megvalósítható-e a fenntartható fejlődés? Teszi fel a kérdést a Mathias Corvinus Collegium (MCC) előadása, amely a nyár során az utolsó ingyenes, mindenki előtt nyitva álló programot jelenti.

Mohay Réka

Forrás: MCC

Az „Egyensúlyban a természettel” címet viselő értekezés során Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatója lesz az MCC pécsi képzési központjának vendége július 12-én 17 órakor.

– A jövőnket egyre inkább meghatározó kérdés, hogy tulajdonképpen mi is az a fenntarthatóság és megvalósítható-e hosszú távon. A jövőnk tervezése szempontjából tudnunk kell, hogy mik a „bolygó korlátai”, amelyek befolyásolják az emberi civilizáció természettel való viszonyát. A tudományt egyre jobban foglalkoztatja, hogy mik az emberi civilizációra leselkedő legnagyobb környezeti fenyegetések – részletezik a programot a szervezők.

– De vajon rendelkezünk-e megoldásokkal a veszélyek elhárításához?

 – teszik fel a kérdést. Egyes szakértők szerint az ember és természet egyensúlya egy ősi „aranykorban” valósult meg, más vélemények alapján azonban ez a technológia fejlődésének köszönhetően még csak ezután következik be.

– De ki is felelős a fenntarthatóság megteremtéséért: az egyének, a vállalatok, a tudomány képviselői, vagy az állam? – az előadás során ezekre, illetve hasonló kérdésekre kereshetik a választ a résztvevők. Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatója közös gondolkodásra, beszélgetés hívja az érdeklődőket, amely során képet alkothatunk a ránk váró, előttünk álló jövő lehetséges részleteiről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!