Az egészség áll a fókuszban

2023.07.11. 16:40

A mályvavirág hívó szavával figyelmeztetnek

Többek közt az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás fontosságáról is szó lesz a nőgyógyászati daganattal érintettek gyógyulását segítő Pécsi Mályvavirág Pont egészségnapján - az előadásokat ingyenes egészségügyi mérések is kísérik.

Wald Kata

Fotó: Gazdag Mihály

„Egészségünk és megőrzése 50 felett és alatt" címmel egészségnapot szervez a nőgyógyászati daganattal érintettek gyógyulásában segítő kezet nyújtó és a megelőzés fontosságának minél szélesebb körben való propagálását célul kitűző Pécsi Mályvavirág Pont a Pákolitz István Közösségi Házzal, és a Pécsi Regeneráriummal karöltve - július 13-án 14 órától várják mindazokat Pécsett, a Komját Aladár utcában található Közösségi Házban, akiket érdekelnek az egészségmegőrzéssel kapcsolatos tanácsok, információk.  Az egészségnap folyamán többek közt táplálkozástudományi szakértő tart előadást "Az vagy, amit megeszel - hogyan lehet ezt értelmezni napjainkban?" címmel. Kult Andrea, a Pécsi Mályvavirág Pont vezetője az egészséges táplálkozással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat osztja meg a résztvevőkkel, ezen kívül a testmozgás fontosságáról is szó lesz majd a rendezvényen, illetve az előadók arra is kitérnek, hogy a fizikai közérzet javítására milyen, otthon is könnyen elérhető lehetőségek kínálkoznak.

A szünetekben ingyenes vércukorszint- és vérnyomásmérésen vehetnek részt a vendégek, illetve gyógytea- és pogácsakóstoló is várja a résztvevőket. 

Az egészségnap szervezésében aktív szerepet vállaló Pécsi Mályvavirág Pont nyújtotta szolgáltatásokról is bővebb információkat kaphatnak a program során az érdeklődők: a Mályvavirág Alapítvány pécsi „szirma” már nemcsak telefonon, hanem személyesen is elérhető, a Papkert utca 7. szám alatt, ahol többek között tanácsadással segítik az őket megkeresőket, illetve a fizikai állapot, a közérzet javításában, a műtét utáni felépülésben is segítenek, alternatív gyógymódokat, terápiákat kínálva. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!