Fogyasztóvédelem

2023.07.01. 18:50

A pazarlás csökkentése a nagyitól tanulható

Wald Kata

A kép illusztráció

Fotó: Tomsickova Tatyana

Rajzpályázatot hirdetett idén nyáron is a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja, amely ezúttal a nagyszülőktől eltanulható, élelmiszer-pazarlást mérséklő praktikákat, a generációkon átívelő jó háztartási gyakorlatokat helyezi a középpontba.

A „Nagyi szerint” című rajzpályázat célja az iskolások élelmiszerpazarlás-megelőzésére és az élelmiszer-biztonságra vonatkozó tudatosságának növelése. – A pályázat során a gyerekeknek és a fiataloknak lehetőségük nyílik arra, hogy a nyári szünetben rajzaikon keresztül mutassák meg, milyen személyes élményeket, tanítást kaptak nagyszüleiktől a konyhai praktikák, különösen az élelmiszer-pazarlás csökkentése kapcsán – hangsúlyozza a pályázati kiírásban a Nébih. 

A pályázatra három korosztályban lehet nevezni: alsó, illetve felső tagozat és középiskola. A pályaművek beküldési határideje július 25., a legkiemelkedőbb alkotások készítői értékes díjakat kapnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!