Ügyes-bajos dolgok

2023.07.23. 07:00

Az ígéretek betartása helyett ötletelnek csak a baloldalon

A vármegyeszékhelyen hiába van szinte minden körzetben baloldali képviselő, és hiába fizetnek több száz embert az önkormányzatnál és az önkormányzati cégeknél, hogy a város ügyes-bajos dolgait kezeljék, a közterületekről gondoskodjanak, fejlesztéseket hajtsanak végre, mégis a pécsiektől halásznának ötleteket baloldaliak. A négy évvel ezelőtti polgármesteri ígéretekről pedig csak szőrmentén beszélnek.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Laufer László

Az MSZP és a DK pénzügyi támogatásával, a szocialista Nyőgéri Lajos segítségével Péterffy Attila 2019-ben úgy nyerte meg a választást magát függetlennek beállítva, hogy többek között kátyúmentes Pécset, új fürdőt, pártsemleges médiát, valódi önkormányzatiságot, a túlóratörvény be nem tartását, új nyugdíjasházat, objektív átvilágítást ígért, szakmai városirányítást, a buszbérlet- és jegyárak csökkentését.

A tavalyi jegyáremelés is egyfajta beismerése volt annak, hogy Péterffy Attila, baloldali pécsi polgármester nem tartja be a pécsi buszközlekedés kapcsán tett ígéretét a jegy- és bérletárak csökkentéséről, amit aztán saját szavaival is megerősített. A túlóratörvénnyel kapcsolatos állítását pedig pár hónap alatt megváltoztatta, a városban élők azt sem tapasztalják, hogy a kátyúk megszűntek volna, új nyugdíjasház sem épült, a baloldal megnyirbálta a jobboldali ellenzék ellenőrzési szerepét, a városházi média a DK–Péterffy–Nyőgéri–MSZP kézi vezérlése mellett működik, az önkormányzatnál pártkádereket helyeztek el, az akvaparkból nem lett semmi, az átvilágítás pedig egy baráti ügyvéd, egy MSZP-s képviselőjelölt kezébe került.
Nemrég a fentiek ellenére, az ígéretek teljesítése helyett újabb ötletek begyűjtését indították el „közös ötletelés” címen, hogy négy év regnálásuk után a pécsiek mondják meg, hogy adott, úgynevezett „zónákban” mit szeretnének. A baloldali önkormányzat úgy tette mindezt, hogy elvileg ők adják az egyéni képviselők többségét a városban, a kezükben vannak a városi vállalatok is, vagyis rálátásuk és lehetőségük lett volna arra, hogy milyen problémákat szeretnének megoldani a pécsiek.

 

Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető elmondta, hogy a korábbi városvezetés idején folyamatosan igyekeztek tartani a képviselők a kapcsolatot a lakossággal, és a jelzéseket továbbították az illetékes hatóság, önkormányzati vállalat, vagy hivatali osztály felé és a lehetőségekhez képest megoldást kerestek a problémára.
 

– Örülünk annak, hogy a baloldali polgármester és csapata négy év eltelte után most felébredt, végre megkérdezik a helyiket is, de erre nem csak az önkormányzati választás előtti időkben lett volna módjuk, hiszen eddig is látható volt, mennyire elhanyagoltak például a közterületek. Amennyiben a polgári oldalnak szavaznak bizalmat, akkor nemcsak kampányszerűen, hanem folyamatosan foglalkozunk majd a pécsiek igényeivel, azért, hogy együtt szebbé, élhetőbbé tudjuk tenni Pécset

 – mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!