A bor nyomába erednek

2023.07.22. 10:07

Ez most tényleg csak 18 éven felülieknek ajánlott

Új sétára invitál az ImaginePécs csapata Bor, mámor, Pécs néven július 22-én, délután 4 órakor. A tematikus városi sétára még lehet jelentkezni.

Czeczon Enikő

Mindannyian hallottuk már azt a szót, hogy Tüke, amely annyit tesz, hogy szőlőtőkék. Hazánkban egyedülálló módon Pécsen ezzel a jelzővel illetik azokat a családokat, akik tősgyökeres helyiek. Egyben megtisztelő és árulkodó is ez a kifejezés, hiszen azt jelzi, hogy a város története ezer szálón összefonódik a szőlőtermesztéssel, borkészítéssel. A gasztro sétán ennek a mély kapcsolatnak eredhetnek nyomába az érdeklődők. A résztvevők a Pécsi Püspökség, a Szőlészeti-Borászati Kutatóintézet és a Pécsi Borvidék egy pincészetének borát kóstolva ismerkedhetnek meg a szőlőfajtákkal, a régi és új borászokkal, ízekkel és illatokkal. 

A programon csak tizennyolc év felettiek vehetnek részt, és a sétán való részvétel jegyvásárláshoz kötött. Erről bővebb információ olvasható a séta Facebook-eseményénél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!