Véglegesen

2023.07.19. 16:20

Több posta is bezár Baranyában

A Magyar Posta tavaly ideiglenesen 210 településen 366 postahivatal (Baranyában 20) működését szüneteltette, de azóta több postára hivatalosan is lakat került.

Zsigmond József

A kép illusztráció

Fotó: Huszár Márk

Információnk szerint azon települések, amelyek nem kötöttek szerződést a postával, hogy díjfizetés ellenében az önkormányzat működteti tovább a hivatalt, ott felszámolták a postát. 

Úgy tudjuk, idén több  kisebb településen felmerült, hogy a postai szolgáltatást megszüntetik. Habjánecz Tibor geresdlaki polgármester fülébe is eljutott a hír, hogy a településen megszűnne a posta. Úgy döntött, hogy megkeresi a posta vezetőségét és felajánlja, hogy a település átveszi a postai szolgáltatást.

– Az a megállapodás született, hogy idén október végétől az önkormányzat hivatalában működik tovább a posta, és az önkormányzat átveszi az alkalmazottakat is. A Magyar Posta bruttó  294 640 forintot fizet a szerződésünk alapján nekünk

 – mondta a polgármester, aki azt is közölte, hogy a geresdlaki posta épületét az önkormányzat megvásárolná a Magyar Postától, amire ajánlatot is tettek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!