Bama.hu videó

2023.08.26. 11:30

Állati jó volt az éjszaka a PécsZooban (galéria és videó)

Bárki, aki belépett a PécsZoo területére péntek este, talán úgy érezhette, hogy tiltott helyen jár, hiszen az év legtöbb napján ilyen tájban már rég zárva tart a pécsi állatkert. Azonban ezen az éjszakán zárt kapuk helyett izgalmas kalandok fogadták a kilátogatókat.

Czeczon Emese

Fotó: Laufer L.

Idén a nyár utolsó hétvégéjén, augusztus 25-én tartották meg a pécsi állatkertben azt az országos kezdeményezést, amelyben Magyarországon tizenhárom állatkert vett részt. Ha azt gondolná bárki, hogy az Állatkertek Éjszakája csak a csendről és a sötétségről szól, akkor az bizony téves utakon jár.

Már késő délután kígyózó sorokba rendeződtek az emberek a pénztárnál. Aki időben érkezett, az első sorból élvezhette a gyűrűsfarkú makik etetését, és ha nagyon igyekezett, akkor a fóka látványetetéséről sem maradt le. Azonban a népszerűség az összes ilyen programnál töretlen volt. Egy család egy órával hamarabb érkezett az oroszlán kifutójához, hogy teljes panorámából láthassa, ahogy ez az állat kései vacsoráját elfogyasztja. Mindeközben kézműveskedés, arcfestés, logikai játékok, energiapróbák, csillagászat, előadások és kihívások várták az érdeklődőket. Akik igazán bátrak voltak, egy éjszaki nyomozásban is részt vettek, melynek végén jutalmak várták a nyomra bukkanókat.

Ahogyan besötétedett a Mecsek, úgy fokozódtak az izgalmak is. A gyerekek kezében sorban kapcsolódtak fel a zseblámpák, az állatkert pedig díszkivilágítással is segítette a kifutók közötti közlekedést. A Hold és a TV-torony fénye mellett a PécsZoo főépületére, a csimpánzházra és a krokodilházra kivetített fényfestést is csodálhatták a résztvevők.

Az, hogy mennyi látogatóra számított ezen az estén a PécsZoo, arról Varga Tamást, az állatkert gyűjtemény- és nevelési vezetője nyilatkozott lapunknak.  

– Próbálkoztunk minél nagyobb elérést produkálni a rendezvénnyel, eddig nagyon sokan érkeztek az állatkertbe

 – mondta lapunknak Varga Tamás. – Szerencsére szépen eloszlik a tömeg, nem torlódtak fel az emberek. Mondhatni, a várakozásaink eddig beigazolódtak.

Mint megtudtuk, már a program elején a Maki óra, a leopárd és a rozsomákok etetése is igen nagy nézőszámmal zárult, és akkor még az éjszaka fénypontjaként fenntartott tűzzsonglőrködés el sem kezdődött.  

Jobban nem is lehetne zárni ezt az éjszakát, mint azzal a mondattal, amelyet egy kislány fogalmazott meg – és igen helyesen – édesanyjának a medve látványetetése végén: ,,Ide jövőre is el kell jönnünk!”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!