Ízben nem volt hiány

2023.08.28. 16:20

Borz pörköltet és borz burgert is kóstolhattak a látogatók

Borzfőző Fesztivált rendeztek szombaton Székelyszabaron, mely nem csak a helyiek, hanem Baranya számos településéről sokak érdeklődését felkeltette.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A programot hivatalosan először tartották nagy nyilvánosság előtt, de megnevezése szerint már a harmadik borzfőző volt, az elmúlt két évben ugyanis helyben egy-egy baráti társaság már összegyűlt a borzfőzésre. Az idei rendezvényhez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Országos Magyar Vadászkamara baranyai szervezetei is megerősítették, nekik köszönhetően nem csak borz ételeket, hanem gímszarvas és vaddisznó pörköltet is kóstolhattak a rendezvényre látogatók. 

 

Kemény Balázs, Székelyszabar polgármestere a megnyitón megköszönte, hogy sokan eljöttek más településekről is. Ezen kívül minden főzőcsapatot egy emléklappal és egy – a rendezvény emblémájával ellátott – köténnyel ajándékoztak meg.

A Borzfőző Fesztiválon a gyerekeket légvár, mesemondás, kézműves foglalkozás, állat simogató, arcfestés, csillámtetkó, íjászat, trófea bemutató, solymászbemutató várta, este pedig a City Zenekar báljára szórakoztak a résztvevők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!