Közösséget épít a mozi

2023.08.24. 12:35

Sásdon a vásznon is véget ért az idei nyár

A diákok nem örülnek a nyár végének, mert kezdődik az iskola – de a sásdiak sem, mert véget egy ingyenes program a városban.

Zsigmond József

Jusztinger János polgármester kezdeményezésére két évvel ezelőtt feltámasztották a kertmozit. Mint megírtuk, a polgármesternek külön kötődése is volt a filmszínházhoz, hiszen édesapja a helyi művelődési ház igazgatója volt, és a mozit is vezette korábban. A sásdi önkormányzat 2021-ben saját erőből indította útjára a kertmozit. Fejleszteni is tudtak, tavaly 6,2 millió forintból új projektort, lejátszót, székeket vásároltak. 

Idén nyáron sem maradhatott el a közös mozizás, kéthetente volt egy-egy vetítés. Volt néhány olyan időpont, amikor az időjárás közbeszólt, és a viharos szél, a heves esőzések miatt végül későbbi időpontra tették a vetítést. 
A nyáron többek között Top Gun: Maverick, Csizmás a kandúr: az utolsó kivánság ment le. Az utolsó vetítéskor a gyermekekre gondoltak: a Minyonok: Gru színrelép című film forgott a vetítővásznon. nem túlzás azt mondani, hogy az ingyenes kertmozi közösséget építi, mozizáskor a barátságok köttetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!