Őszi szemeszter

2023.09.01. 15:00

Egyetemre várják idén ősszel is a nyugdíjasokat

Wald Kata

A kép illusztráció

Fotó: Ground Picture

A nyári szünetet követően tovább folytatódik a nagy sikerű Bólyi Nyugdíjas Szabadegyetem: az őszi szemeszter szeptemberben indul. Immár kilencedik éve, hogy az Erzsébet Vigadó megszervezi a rendezvénysorozatot. A havi rendszerességgel megtartott órákon kutatók, történészek, egyetemi tanárok tartanak előadásokat a nyugdíjasokat érdeklő témákban.

Az első őszi találkozóra szeptember 21-én 15 órai kezdettel kerül sor, a hagyományos helyszínen, az Erzsébet Vigadó mozitermében. Az őszi szemeszter nyitó alkalmán Czeininger Tamás, a Pécsi Nagy Lajos Gimnázium tanára „A Habsburg-házról…kicsit másképp” címmel tart előadást. Áprilisban már bepillantást nyerhettet a témába a hallgatóság - annak az előadásnak a második részét követhetik figyelemmel most szeptemberben az érdeklődők.

A Bólyi Nyugdíjas Szabadegyetemen az új szemeszterben is hasonlóan érdekes és változatos témákra lehet számítani, mint a korábbi években. Ez év tavaszán például egészségügyi téma is terítékre került - a Parkinson-kórral kapcsolatos tudnivalókat ismerhették meg a résztvevők -, egy másik előadáson pedig az irodalom és a pletyka kapcsolata állt a fókuszban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!