Újra bonthatnak?

2023.09.04. 20:00

Hatalmas tócsán kellett átkelni az esőzés után az új Szigeti úton

Az új Szigeti úti bringaút északi felén, a Szliven áruház előtt megáll a víz csapadék esetén, így a kisebb tó ráadásul pont egy gyalogátkelőhelyen közepén keletkezik, ahol korábban is megállt a helyiek szerint a víz. Bontással persze javíthatnak a helyzeten Péterffyék.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Dani Csaba

„A Fenntartható városi közlekedésfejlesztés – Kelet-nyugati közösségi közlekedési tengely kialakítása Pécsett” tárgyú projekt kapcsán az elmúlt hónapokban intenzív felújítási munkálatok zajlottak Pécsett a Szigeti úton – közölte a Péterffy Attila jelenlegi polgármester vezette baloldali önkormányzat augusztusban. 

„A beruházás egy ideig ugyan megnehezítette a Pécsett közlekedők helyzetét, viszont a projekt a közlekedési infrastruktúra-fejlesztés szempontjából biztonságos közlekedési környezetet biztosít a jövőben mindenki számára. A beruházás segítségével nemcsak egy új kerékpárúttal gazdagodhat városunk, amely infrastrukturális lehetőséget biztosít a közösségi közlekedés minél szélesebb körű használatára, hanem a projekt keretén belül számos fejlesztés mellett a teljes útszakasz is megújulhatott, valamint egy jelzőlámpás csomópont is létesült a Honvéd utca és Szigeti út – eddig balesetveszélyes – kereszteződésében" - írták. 

A Szigeti út érintett szakasza az eredeti szeptember 20-i tervezett átadáshoz képest hamarabb, határidő előtt, iskolakezdésre átadható – közölték, ez meg is történt részben péntek előtt, bár még dolgoznak a területen. 

A bringaút északi felén, a Szliven áruház előtt a múlt heti esőzés után tó keletkezett, ami a bicikliúton még egy nappal később is tócsaként jelen volt. A tavacska ráadásul pont egy gyalogátkelőhelyen van, ahol korábban is megállt a helyiek szerint a víz. Vagyis az új út esetében sem gondoskodtak arról, hogy a vízelvezetést megoldják, a közelgő esősebb időszakban a rendkívül forgalmas zebra eláztatja majd az átkelő gyalogosokat, vagy pedig az új aszfalt feltörésével, felbontásával oldják meg a problémát. 

Megírtuk, Az önkormányzat által kiválasztott vállalkozó, a Strabag részéről a márciusi sajtótájékoztatón senki nem állt a sajtó rendelkezésére, de azért a háttérből a csigalassúsággal zajló munkával kapcsolatos újságírói kérdéseket meghallgatták jópáran, amiket láthatóan rendkívül mókásnak is találtak.  Akkor megírtuk, hogy hónapokig velünk maradnak még, hiszen szeptember 20-ig dolgozni fognak a helyszínen, és nem is fogja őket senki sürgetni a baloldali önkormányzat részéről.

Az útlezárás hatalmas közlekedési káoszt okozott a környéken, a Kürt utcán, az Ifjúság útján folyamatossá vált a tumultus, miközben naponta ezrek ácsorogtak a dugóban, az építkezés csigatempóban haladt, napokig nem láttak munkást a lezárt több száz méteres szakaszon az ott élők, amikor pedig erre rákérdeztünk, Péterffyék kivitelezői csak nevetgéltek és mókásnak tartották a problémát. Pénteken mindenesetre fizetett hostessekkel osztogattak illatosítókat az autósoknak, amelyen Péterffy választási kampányszövege volt olvasható.

Az ehhez a bicikliút építéshez kapcsolódó, a Megyeri utat és a Verseny utcát érintő, nemrég indult kerékpárút építkezés kapcsán pedig kiakadtak a Verseny utcai vállalkozók azon, hogy a város részéről senki nem jelezte, hogy az általuk negyed évszázada gondozott bokrokat, selyemakácot és az aranyhalas dísztavukat is elpusztítják, miközben elvileg „zöldprogramként” bicikliutat építenek. Hiába könyörögtek hónapokig, hogy adjanak információt, még a helyszínen dolgozók sem tudtak érdemit mondani, aztán egy óra alatt jött a rombolás.

Péterffy Attila pécsi polgármester volt az egyik megrendelője annak a munkának, aminek következtében a három éve felújított Nagy Imre utat ismét felbontották, ezzel pedig újabb dugókat okoztak. Az aszfalt felmarása már hetekkel ezelőtt megtörtént, s bár el is kezdték a csővezeték fektetését, a markológép tönkremehetett, mert a héten nem is dolgoztak már a munkások az adott szakaszon. Ennél is lassabban halad azonban a Megyeri úton a munka, ahol egy hatalmas munkagödröt már hónapokkal ezelőtt kiástak, de lényegében semmilyen munkát nem végeznek ott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!