Átadták a megújult Napsugár Óvodát

2023.09.07. 14:00

Jó kezekben, jó helyen lesznek az óvodások (galéria)

Ünnepélyes keretek között avatták fel és adták át Szigetváron a megújult Napsugár óvodát Szigetváron.

Mohay Réka

Fotó: Löffler Péter

Az intézménybe járó gyerekek, szüleik és a dolgozók több mint négy éve vártak arra, hogy ismét birtokba vehessék a megújult épületet, erre most sor kerülhetett, nem is akármilyen környezetben. Modern, tiszta, szép termek, mosdóhelyiségek és tornaszoba fogadott minket, sőt még napelemek is kerültek a tetőre.

Mint lapunk korábban már több ízben beszámolt arról, a kivitelezés során felmerülő nem várt problémák okán húzódott el a felújítás, a kormány ezért – Nagy Csaba országgyűlési képviselő kiemelt közbenjárására – nagy összegű többlettámogatást, több mint 266 millió forintot biztosított a projekt megvalósítására.

– Köszönetet mondunk mindazoknak akik lehetővé tették, hogy az immár hét óvodai és egy bölcsődei csoport újra visszatérhessen az óvodába. Hálás szívvel köszönjük a szülőknek is a kitartást és a támogatást az elmúlt évek során

 – mondta az átadón Hegedűs Jolán intézményvezető, aki azon intézmények felé is tolmácsolta hálájukat, amelyek az elmúlt időszakban befogadták az óvoda csoportjait.

Vass Péter polgármester is üdvözölte a fejlesztést, amely hozzájárul a szigetvári családok mindennapjaihoz, továbbá a jövőre vonatkozó, Szigetvárt érintő fejlesztésekről ejtett szót. Itt kitért a Vár utca 2. szám alatt zajló irodaház korszerűsítésére, a Vigadó tervezett megújítására, valamint hangsúlyozta, a település számára fontos lenne az M60-as, illetve egy város elkerülő út.

Őri László, a Baranya Vármegyei Közgyűlés elnöke is köszöntötte az egybegyűlteket.

Elmondta, az elmúlt tíz évben a rendszerváltás óta nem látott mértékű óvoda-, bölcsőde- és iskolafejlesztés zajlott Baranyában, melynek a Napsugár Óvoda is egy látványos példája.

– Szülőként semmi más nem fontosabb, mint tudni, hogy amíg mi dolgozunk, a gyermekeink jó kezekben vannak

 – mondta Őri László.

A megnyitón az óvoda Maci csoportja játékos műsort is adott, majd a sajtó munkatársai és az ünnepélyes átadón résztvevő vendégek megtekinthették a megújult épületet, majd állófogadással zárult a délelőtt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!