Bama.hu videó

2023.09.11. 14:00

Lebuktak: láncfűrésszel irtják a zöldet a Bőrklinikánál Péterffy üzlettársai (videó)

Nem volt alaptalan azoknak a lakóknak a félelme, akik a belváros szomszédságában található, büntetőeljárás alatt lévő, büntetőügyben érintett volt Bőrklinika zöldjét, parkját féltették. A láncfűrészek napok óta zúgnak ugyanis a területen, a betonkerítések mögött zajló láncfűrészes fadarabolásról és a zöld irtásáról videófelvétel is készült.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Laufer L.

Napok óta zúgnak a láncfűrészek – jelezték lapunknak a környéken élők közül többen is. Mivel a Magyar Szocialista Párt 2024-es polgármesterjelöltje, a jelenlegi városvezető Péterffy Attila nem tisztelte meg a városrészben élőket, hogy tájékoztassa őket arról a magánberuházásról, amit üzlettársai indítottak a volt Bőrklinika ingatlanán, ezért csak találgatni tudnak, mi zajlik és még mi fog történni a betonfalakkal körülvett területen. 

 

Napok óta megy az irtás 

Lapunknak több hangfelvételt is küldtek az ott élők a fűrészek zajáról, és elmondták, hogy napok óta folyamatosan dolgoznak a láncfűrészek a területen, vélhetően annyi zöldet akarnak kiirtani, ami csak ilyen megfeszített tempóval lehetséges. Az események azt követően pörögtek fel, hogy lapunk lebuktatta a baloldalt, hogy az MSZP-s családi kapcsolatokkal bíró Biokom-vezér, Meixner Barna kertészeti vezetője egy luxusautós audis „vállalkozó” társaságában bejárást tartott a láncfűrészes zöldirtás előtt. 

Az elmúlt napokban ugyan a sűrű növényzet és a betonkerítés eltakarta a bent zajló fűrészelést és fadarabolást, de ezúttal is lebuktatták a területen zajló zöldirtást, és videóra vették, ahogy éppen fűrészelnek odabent. 

Természetkárosítás Pécsen 

A környéken már korábban értetlenül álltak azelőtt, hogy a baloldaliak milyen, később a nyomozók érdeklődését is kiváltó módszerrel „cserélték el” az értékes helyen lévő ingatlant, jelezték azt is, hogy a baloldali városvezetők döntésének következtében a magánkézbe került területen nekilátnak a fák kiirtásának, a természetkárosításnak, az ott meginduló építkezéssel pedig a környéken élők életminősége csökken. 

Megírtuk, hogy a helyiek szerint úgy építenek fel melléjük közel 110 lakást, hogy azzal az egész környék közlekedését durván megterhelik rengeteg autóval. Arról is beszéltek, hogy félnek attól, hogy a közeli víztározó is megrepedhet az építkezés során, de összességében értetlenül állnak az önkormányzati döntés előtt, hiszen valamilyen közfunkciót betöltő intézménynek – például anyaotthonnak – vagy fiatalok számára fecskelakásoknak is helyet adhattak volna a volt Bőrklinika épületeiben. A telek egy részét pedig megnyithatták volna a diákok és a környéken élők számára, hiszen a hatalmas fák alatt egy közpark kialakítása kézenfekvő lett volna. 

 

Péterffy írta alá 

Pécsen köztudott, hogy a Bőrklinika–Mandulás kemping cseréje miatt ügyészségi felügyelet alatt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával folytat nyomozást a Tolna Vármegyei Rend­őr-főkapitányság. Péterffy Attila jelenlegi polgármester írta alá azt az üzleti szerződést, amellyel egy lepusztult, romos, teleszemetelt kempinget cserélt el a rendkívül értékes belterületi ingatlanért, a Bőrklinikáért. A csereügyletben ugyan kapott 200 millió forintot a város, de ez akár a Mandulás teljes kármentesítésének, az életveszélyes romok eltakarításának a költségét is fedezheti. 

LMP hallgat az irtásról, inkább az MSZP-DK-val tart

Az LMP-s Kóbor József, környezetvédelmi bizottsági elnökként továbbra is támogatja Péterffy Attila pécsi polgármester koalícióját, hiszen a baloldal korábbi, a Diána téri fairtási akcióját sem ellenezte látványosan, nem emelte fel a szavát a több évtizedes fák elpusztítása ellőtt a láncfűrészes pusztítás előtt. A külön járandósággal nem járó zöldbiztosi posztjáról teátrálisan lemondott ugyan, de a fizetéssel járó bizottsági elnöki posztjáról nem. Megírtuk, pénteken Kamarás Péter, a nemzeti oldal politikusa a tömegközlekedés tönkretételében való közreműködése miatt az LMP-nek azt javasolta, hogy a logójukat fessék át vörösre, ezzel is hasonulva a baloldali, MSZP-DK-s városvezetéshez
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!