Végre!

2023.09.04. 15:00

Megnyílt a megújult Napsugár Óvoda Szigetváron

Eljött a várva várt nap! Hosszú idő után a Napsugár Óvoda ismét megnyitotta kapuit, a szép, felújított épületben – tette közzé az örömteli hírt a Dél - Zselic Óvodái, Bölcsődéje és Konyhái Napsugár Óvoda.

Mohay Réka

A kép illusztráció

Fotó: Berán Dániel

Az intézménybe járó gyerekek, szüleik és a dolgozók ugyanis több mint négy éve vártak arra, hogy ismét birtokba vehessék a megújult épületet. Lapunk korábban már több ízben beszámolt arról, hogy a kivitelezés során felmerülő nem várt problémák okán húzódott el a felújítás. A kormány ezért kiemelt többlettámogatást, több mint 266 millió forintot biztosított a projektnek.

A nyár folyamán az óvoda szülői szervezetének ötlete alapján önkéntesek toborzásával végezték el az intézmény parkosítását, amelyhez a lakosság zöld növényeket, virágokat ajánlhatott fel.

Az óvoda hat csoportja az elmúlt években a város öt másik oktatási és nevelési intézményében voltak szétosztva.

Szeptember elején Hegedűs Jolán intézményvezető és Kerteszné Kiss Bernadett intézményvezető-helyettes apró ajándékkal várta az érkező gyerekeket a megújult óvodában, melynek sajtónyilvános, ünnepélyes átadására szeptember 7-én délelőtt kerül majd sor.

Képünk illusztráció.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!