Kedvezményprogram

2023.10.13. 12:08

Színvallásra kérte a Fidesz Bognár Szilviát

Bóka Máté Ciprián

Fotó: B.M.

Csizmadia Péter, fideszes frakcióvezető a héten hirdette meg azt a közszolgálati kedvezményprogramot, melynek keretén belül a szférában szolgálatot teljesítők juthatnának jelentős segítséghez. Erre akkor kerülhet sor, ha a jövő évi önkormányzati választásokon a pécsiek a polgári oldalt hatalmazzák fel a város vezetésével. Pénteken Musch Zoltán fideszes önkormányzati képviselő Patacson, szimbolikusan a szocializmusban elhurcolt Kovács Béla politikus szülőházánál tartott sajtótájékoztatót.

Az érintett önkormányzati intézmények tekintetében a jelenlegi baloldali városvezetéstől nem hallottunk semmilyen hasonló javaslatot a témában, miközben rendre megszavazzák a holdudvarához tartozó ügyvédek és cégvezetők milliós juttatásait, prémiumait.

– A közszolgálati kedvezménycsomag legfontosabb pillérének számító lakhatási területen sem álltak elő semmilyen kézzelfogható kezdeményezéssel, még abban az időben sem, amikor Bognár Szilviához, mint szociális alpolgármesterhez tartoztak ezek az ügyek – mondta a képviselő. Szerinte, ha Bognár Szilvia a Tiszta Kezek Frakció vezetőjeként új baloldalt hirdet, akkor itt az ideje, hogy támogassa a jobboldal javaslatát. Egyben felhívta a figyelmet arra is, hogy a csomag azon része, amely az önkormányzati ingatlanok kedvezményes bérlésével foglalkozik, tiszta és átlátható viszonyt teremtene e téren is, ezért is kérdés, hogy támogatják-e a kezdeményezésüket.

Bognár Szilvia úgy reagált a közösségi oldalán, hogy szerinte a közszolgálatot vállalók lakhatási lehetőségének megteremtése nem a legkritikusabb megoldandó feladat, hanem az, hogy ők és a szociálisan nehéz sorban élők ehessenek. Úgy véli, hogy a Fidesz nem lehet referencialap a lakhatási ügyekben, hiszen „számos kétes ügy abból az érából került elő” – ezeket azonban nem részletezte.

A politikus azt is elmondta, hogy szerinte a Fidesz tudja, hogy „távolodásom Péterffy Attila polgármestertől és sleppjétől akkor kezdődött, amikor a városvezető minden eszközt bevetve akadályozta a szakmai munkámat például azzal, hogy a szociális területet a pandémia alatt kivette a kezemből, és átadta annak, akitől a legendássá vált pécsi 12 pontban – a gazdasági ügyekben szerzett – kétes múltja miatt elhatárolódtam.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!