Építési tilalom elrendelését tervezték

2023.11.22. 12:30

A gyükésieket hibáztatja a kipattant luxusbalhé miatt Sajgó György, a terület képviselője

Szeptember elején munkatársunkat is kétségbeesetten keresték meg azzal a gyükési városrészben élők, hogy hirtelen az önkormányzat honlapjára felkerült egy olyan tervezet, amivel több száz ingatlanra rendelnének el azonnali hatállyal építési tilalmat.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: L.L.

A terület önkormányzati képviselőjét, Sajgó Györgyöt is a sorai között tudó MSZP–DK–Jobbik–Momentum városvezetés ugyanis egy vagyonos, baráti balos család által indított kezdeményezést úgy akart átnyomni a közgyűlésen, hogy az érintett több száz családot nem is akarta megkérdezni. Mindezt arra hivatkozva, hogy a víz utánpótlása nem lenne biztosított, ha építkeznének a területen, miközben az érintett családnak hatalmas medencés luxusotthona van. 
Az érintett és majdnem pórul járt helyiek közül közel tucatnyian be is mentek akkor a városházára, a közgyűlésre, hogy tiltakozzanak. Sikerült is elérniük, hogy csak egy utcára, és csak ideiglenesen rendeljék el a tilalmat, az ügyben pedig nemrég az is kiderült, hogy jóval kisebb az érintettek köre, mint az két hónappal ezelőtt volt. 

A terület egyéni képviselője, Sajgó György a legutóbbi közgyűlésen ugyan beismerte, hogy lehetett volna korábban a tervezetről beszélni, de ez „sajnos elmaradt”. Majd odaszúrt a gyükésieknek, akik csupán elszenvedői voltak a városvezetés belharcának – azt mondta, hogy „a szeptemberi közgyűlésen hatalmas perpatvar volt, jobboldali képviselőkkel, mindenkivel egyeztettek, majd amikor meg lett csinálva a fórum, ahol ténylegesen szakmailag meg lehetett volna beszélni, mi a város, a főépítészet, a Tettye Forrásház elképzelése, akkor meg ott volt hat ember”. 

– Személyesen kiküldtünk levelet is, és arra sem válaszoltak, de a közgyűlésben perpatvart csináltak. Én ennek nem látom semmi értelmét – mondta a baloldali politikus. 

Sajgó érveléséből kiolvasható, hogy azok, akik áldozatai lettek volna annak a belsős városvezetői körhöz kapcsolódó luxuskörök belharcának, és nem mentek el a baloldaliak fórumára, nem reagáltak a levelekre, azért hibáztathatóak, hogy a baloldali önkormányzatot a történtek után nem vették komolyan, vagy pedig egyszerűen tartanak attól, hogy a baloldal mégiscsak építési tilalmat rendel el a fejük felett. 

Az ügy origóját adó építkezést egyébként az a Mecsek Cabins Kft. tervezte Gyükésben, amelynek egyik tulajdonosa Varga Péter, a gazdaságfejlesztési főosztály vezetője, és aki Ruzsa Csaba alpolgármester javaslatára került a városházára. A lépéssel tehát Péterffy a saját főosztályvezetőjének projektjét gátolta meg, aminek azonban több száz telektulajdonos itta volna meg a levét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!