Geresdlakon megoldották

2023.10.17. 15:31

Ilyen is van: zár a posta, de rövidesen újra nyit

Zsigmond József

Illusztráció

Fotó: Huszár Márk

k Lapunk korábban beszámolt róla, hogy a Magyar Posta Zrt. több helyen bezárta a kis postahivatalokat az országban, többek között Baranyában. Úgy tudjuk, hogy ez várt volna Geresdlakra is. 
– A Magyar Posta Zrt. postapartneri programot ajánlott föl, amit elfogadtuk. Így a posta a régi helyén megszűnik, és a mi önkormányzatunk veszi át az egység üzemeltetését, amely a polgármesteri hivatalban lesz – mondta Hábjanecz Tibor geresdlaki polgármester.
Mint megtudtuk, nem kerül az önkormányzatnak pénzébe a hivatal üzemeltetése, mivel az épületben alakították ki az új postát, így az önkormányzatnak nem kell többet fizetnie rezsire, és információink szerint a pénzt a bérre is biztosítja a Magyar Posta Zrt. 
 

– A volt postás marad, hat órában dolgozik majd, 8-tól 14 óráig lesz nyitva az új posta. Mivel helyettesítőről is gondoskodnunk kellett, az egyik kollégánkat beiskoláztuk, és a tanfolyamot sikeresen abszolválta 

– tette hozzá a polgármester. 
Arra a kérdésünkre, hogy mi lesz sorsa a Hunyadi utcai épületnek, azt a választ kaptuk, hogy a geresdlaki önkormányzat szeretné megvásárolni a Magyar Posta Zrt-től az épületet.Október 20-tól így új helyen nyit a posta Geresdlakon. Úgy tudjuk, ha sikerül, akkor nemcsak a postahivatali dolgokat lehet intézni a önkormányzati hivatalban, hanem a szerencsejáték szerelmesei is hódolhatnak kedvtelésüknek, de ez a jövő zenéje. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!