Ügyeznek

2023.11.07. 12:00

Ennek a busznak sokan veszik igénybe a szolgáltatásait

A tapasztalatok alapján Baranyában is sokan keresik fel a kormányablakbuszt, mely vármegyénket 2018-tól járja.

Tóth Viktória

Fotó: Hüvösi Csaba

A buszban lehetőség van például a személyazonosító igazolvánnyal, lakcímkártyával, útlevéllel, vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyintézésre.  A kormányablakbusz kedden három településre érkezik majd, Erzsébetre, Geresdlakra, valamit Nagypallra. A szerdai napon a vármegye nyugati részén élők vehetik igénybe a szolgáltatásokat. Szentdénes, Sumony, Gyöngyfa és Királyegyháza lakói. November 9-én, csütörtökön pedig Beremendre, Magyarbólyba, valamint Újpetrére vezet a busz útja.

A kormány célja ezzel a szolgáltatással az volt, hogy a kormányablakokban elérhető szolgáltatások olyan helyekre, főleg kistelepülésekre is eljuthassanak, ahol nem működik állandó jelleggel kormányablak. A Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat egy úgynevezett mozgatható ügyfélszolgálati iroda, ahol az ügyfelek a kormányablakokban elérhető számos ügytípust intézhetnek, továbbá lehetőség van a hatósági eljárások megindítására szolgáló kérelmek benyújtására, illetve tájékoztatást kaphatnak az egyes eljárásokban az ügyintézés menetéről, a szükséges dokumentumokról, az eljárás költségeiről, ügyintézési határidőről. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!