Sikerdarabok

2023.11.05. 12:30

Ismét műsorra tűzte két népszerű előadását a Pécsi Nemzeti Színház

A tavalyi évadban sikeresen játszott előadásokkal találkozhatnak néhány alkalommal a nézők a Pécsi Nemzeti Színház nagy- és kamaraszínpadán novemberben és decemberben.

Mohay Réka

Forrás: Pécsi Nemzeti Színház

A kamaraszínházban november 9-én, 10-én és 11-én este 7 órától a Teljesen idegeneket láthatja a nagyérdemű. Az előadás az azonos című olasz film történetét, amely a hazai BÚÉK-ot is ihlette, dolgozza fel. Paolo Genovese 2016-os filmje felkavarónak és igen sikeresnek bizonyult megjelenésekor, ezt mutatja, hogy német, francia és magyar „remake” is készült belőle később. Az alaptörténet a következő: egy összeszokott baráti társaság vacsorázik együtt, majd a beszélgetés közben egyre többüket kezd el foglalkoztatni a kérdés, vannak-e vajon titkaik egymás előtt? Egyikük ötlete alapján szokatlan játékba kezdenek: telefonjaikat az asztalra teszik, a bejövő üzeneteket felolvassák, a hívásokat kihangosítják. Természetesen innentől kezdve a vacsora számos nem várt meglepetést tartogat. Darabont Mikold, Illés Alexa, Vlasits Barbara, Köles Ferenc, Urbán Tibor, Vidákovics Szláven és Tóth András Ernő játssza el a csavaros történetet.

A nagyszínpadon november 10-én és 11-én, valamint december 23-án és 27-én szintén este 7 órától Molnár Ferenc: Az üvegcipő előadása kerül ismét színpadra, a főbb szerepekben Lipics Zsolttal, Kovács Pankával, Stubendek Katalinnal és Józsa Richárddal.

A népszerű szerző színművének komikus elemekkel fűszerezett, ugyanakkor korántsem felhőtlen cselekménye mögött felismerhetők Molnár Ferenc életének hasonlóan fordulatos momentumai. Minden bizonnyal ugyanis az író és Darvas Lili, valamint Fedák Sári által létrejött szerelmi háromszög ihlette az előadást, mely úgy repít egy letűnt korba, hogy máig maradandó kérdésekkel és emberi helyzetekkel szembesíti nézőit.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!