Emlékkötet

2023.11.07. 17:50

Különleges kiadvánnyal emlékeznek Koltai Dénes professzora

Az oktatásnak, a tudományos kutatásnak, az egyetemszervezésnek, a közösségépítésnek szentelte dr. Koltai Dénes, a Pécsi Tudományegyetem közismert és közkedvelt professzora tartalmas életét, aki 2022-ben hunyt el.

Czeczon Enikő

Archív: L. L.

 A professor emeritus és dékán emeritus tiszteletére a 2023-as évben emlékkötet jelent meg.

 A Tudásmenedzsment folyóirat egy különleges kiadványt készített, amely elérhető a PTE Bölcsészettudományi Kar honlapján.
 

Koltai Dénes pedagóguscsalád gyermeke volt, aki szintén a tanári pályát választotta szülei, nővére és bátyja példáját követve. A professzor szociális érzékenysége, empatikus habitusa is valószínűleg ennek a háttérnek köszönhető. 

Kutatásai széles területeteket fogtak át, de annak középpontjában az andragógia és didaktikai vonatkozásai, a felnőttképzés pszichológiai, szociálpszichológiai aspektusai álltak.
 

Az emlékkötetben visszaemlékeznek Koltai Dénes pályára, szó esik szakmai életművéről, de értékelik egyetemi szinten betöltött vezetői pozícióit. Mindemellett tiszteletére különböző tanulmányok is születtek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!