Nagy segítség a rászorulóknak

2023.11.17. 15:00

Tartós élelmet gyűjtenek karácsonyra

A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász is csatlakozott a most hétvégi karácsonyi élelmiszergyűjtéshez, amelyet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervez országszerte.

Wald Kata

Fotó: Ground Picture

A három napos adománygyűjtés november 17-én, pénteken vette kezdetét, és 18-án, illetve 19-én azaz szombaton és vasárnap is várják Pécsett három helyen – a Megyeri, és a Nyugati-ipari úti Aldiban, valamint a Kincses utcai Tesco-ban – a segítő felajánlásokat.

Felhívásában a szervezők kiemelik: a közös segítségnyújtás nélkül rászoruló emberek és családok tízezrei maradhatnak élelem nélkül idén karácsonykor. Ezért az Élelmiszerbank mindenkit arra kér, hogy a hétvégi vásárlásakor a nélkülözők számára is tegyen egy tetszőleges tartós élelmiszert a kosarába, amit a fizetés után a kasszák melletti gyűjtőpontokon adhat le. Konzerv, étolaj, cukor, csokoládé, tartós tej, bébiétel, tészta, rizs, szaloncukor - mindezek nagy segítséget jelentenek a nélkülözők számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!