Jótékonysági akció

2023.11.13. 16:40

Több mint két tonna adomány gyűlt össze

Csaknem két és félezer kilónyi adomány került Baranyában a nagylelkű vásárlók kosaraiba a Magyar Vöröskereszt által szervezett múlt hétvégi jótékonysági akció keretében, amelynek során a Penny Market üzletekben tartós élelmiszereket, valamint tisztító- és tisztálkodási szereket gyűjtöttek a rászorulók részére.

Wald Kata

Forrás: Magyar Vöröskereszt

– A kezdeményezés célja, hogy a nélkülözésben élők is méltó körülmények között tölthessék az ünnepeket - emelte ki Udvaros Renáta, a Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezetének igazgatója.

Forrás: Magyar Vöröskereszt

Baranyában összesen 11 Penny Marketben várták a felajánlásokat november 10-én és 11-én 10 és 18 óra között: Pécsett öt üzletben, valamint Pécsváradon, Komlón, Szentlőrincen, Szigetváron Mohácson és Siklóson további egy-egy áruházban.  

– A gyűjtésben a Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezetének dolgozói és 78 fő önkéntes vett részt – számolt be a részletekről az igazgató. A beérkezett adományokból csomagokat készít a szervezet, amelyet a hozzá forduló családok kapnak meg.

Udvaros Renáta hangsúlyozta, a fokozódó gazdasági nehézségek miatt megnövekedett az alapvető élelmiszerek iránti igény a lakosság körében az elmúlt időszakban, így a szervezet mind a 933 adományozónak a kosarakba rakott 2309 kg adományt hálásan köszöni. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!