Élményekkel teli év

2023.12.29. 14:00

2026 őszén kinyithat az egykori Nemzeti Kaszinó épülete – Sikeres évet zárt a pécsi MCC

Nyílt városi rendezvények változatos témákban, három különböző korosztályt célzó ifjúsági tehetséggondozó programok, vitaakadémia, kurzusok és nyelvi képzések – ilyen élményekkel a háta mögött zárja a 2023-as évet a Mathias Corvinus Collegium (MCC) pécsi központja. Az év utolsó kerekasztal beszélgetésén az értékőrző fotográfia került terítékre, de már készülnek a jövő évi programokra is.

Mohay Réka

Fotó: Nagy Laura

A pécsi MCC három különböző képzési programban több mint 250 kurzust és idegen nyelvi képzést szervezett: az általános iskolásokat célzó Fiatal Tehetség (FIT), a Középiskolás Program és az Egyetemi Program során számos fiatal fejlődéséhez járultak hozzá. A szakmai és közösségi programokon 200-nál is több diák vett részt az idei évben, és ez a szám 2024-ben, az intézmény tervei szerint tovább növekszik majd.

A diákok jó pár belföldi és külföldi programon, táborokban, tanulmányutakon és szakmai eseményeken vettek részt, ezzel is bővítve ismereteiket, a középiskolások számára vitaakadémiát rendeztek.

A nyílt városi rendezvények által a szélesebb közönség felé is nyitott az MCC Pécsen: 2023-ban több mint 40 közéleti, tudományos és kulturális előadást, kerekasztal beszélgetést szerveztek, melyekre átlagosan több mint 60 vendég érkezett hétről hétre, az előadók közel fele külföldi volt. 

Sikert aratott a november végi pécsi pedagógus konferencia, több mint 100 érdeklődővel, mely az oktatók, nevelők számára nyújtott szakmai fórumot.

A pécsi MCC életében fontos történés, hogy a Nemzeti Kaszinó revitalizációja megkapta az építési engedélyt. Jelenleg a kiviteli tervek véglegesítése zajlik, jövő év elején kiírásra kerülhet az építési közbeszerzés. Az MCC tervei szerint 2026 őszén már megnyithatja a tanévet a felújított egykori fegyveres erők klubjában.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!