Társadalmi felelősségvállalás

2023.12.16. 17:50

A beteg gyerekeken segítettek a jótékonysági nappal

A közelmúltban rendezték meg a Sporttudományi és Testnevelési Intézet Jótékonysági napját, amellyel a Pécsi Gyermekklinikát támogatták.

Bama.hu

A kar honlapja készített hosszabb beszámolót az eseményről. Eszerint a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar, Sporttudományi és Testnevelési Intézete rendkívül fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, ezért immár ötödik alkalommal szervezett a karácsonyi időszakban jótékonysági napot. Idén a Pécsi Gyermekklinikán gyógyuló gyermekek és az őket rendíthetetlenül gyógyító egészségügyi dolgozók támogatását tűzte ki céljául az Intézet.

A rendezvény során több száz egyetemi hallgató, munkatárs és városi polgár támogatta játékokkal, csokoládékkal, gyermekruhákkal vagy közvetlenül a klinika EURAKVILO Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítványát, a Sporttudományi Intézet munkatársai pedig két kórházi konyha megújulását segítették elektronikai eszközökkel.

A rendezvény szervezője, Dr. Marton Gergely értékelte a rendezvényt:

– Magam, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara és annak Sporttudományi és Testnevelési Intézete nevében szeretnénk kifejezni hálánkat mindazoknak, akik eljöttek és hozzájárultak a rendezvény sikerességéhez. Külön szeretném kiemelni a sporttudományi képzések Hallgatóit, akik ismételten példás összefogásról tettek tanúbizonyságot és igazi „családként” fogtak össze a beteg gyermekekért, továbbá külön köszönetem fejezem ki a PTE egyéb karok Hallgatóinak, Oktatóinak és Munkatársainak, illetve a városi Polgároknak, akik szintén hozzájárultak az esemény sikeréhez. Összességében több ezer játékot és csokoládét tudtunk Mikulás napján átadni a Klinikának, illetve a Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítványt is igen jelentős mennyiségű összeggel tudtuk segíteni. Hálásan köszönöm magam és munkatársaim nevében, hogy ennyien támogatták ezt a rendkívül nemes ügyet és közösen sikerült örömet szereznünk a beteg gyermekeknek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!