Zenés műsorral is készülnek

2023.12.15. 10:00

A gyerekek díszíthetik fel a pécsi állatkert lakóinak karácsonyfáját

Karácsony alkalmából a Pécsi Állatkert és Akvárium-terrárium lakóit is meglepik az ott dolgozók, és mindennek a látogatók is részesei lehetnek december 16-án az Állatok karácsonya PécsZoo-ban esemény keretében.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

Az ünnepi hangulatú nap egyik eseménye az állatok karácsonyfáinak feldíszítése, amely 10 óra 45 perckor rajtol el. A résztvevő gyerekeknek és felnőtteknek lehetőségük van arra, hogy ők maguk akasszák fel például Nikoláj fájára a mandarint, az oroszlánoknak a finom húst, a csimpánzoknak a szaloncukrot, a kis majmoknak pedig zsákokba rejthetnek el különböző finomságokat. A fákat az adott állat kifutója mellett lehet feldíszíteni, ennek időpontja az alábbi linken megtalálható. 

Mindemellett sor kerül karácsonyi látványetetésekre is, amely során a bölényeket, a hiénákat, a szurikátákat és rozsomokákot etetik meg az állatkert dolgozói.  

Remélhetőleg senki sem feledkezett meg a PécsZoo képregény rajzoló pályázatáról sem, amelynek díjátadója 13 óra 30 perckor lesz a fóka lelátó mellett, majd 16 órakor a főépület aulájában Énekek varázsa címen a TVT nagykórusának karácsonyi előadása lesz hallható. 

További információért az Állatok karácsonya program Facebook-eseményét

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!