Sajtótájékoztató

2023.12.05. 15:40

Gyurcsányi idők visszatértek: mutyikat, káoszt kaptak a pécsiek

16 milliárd forintos Péterffy adósságot 2048-ig fizethetik a pécsiek címmel indított tájékoztató kampányt az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) Pécsett – erről tartott Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke, országgyűlési képviselő és Őri László, a Fidesz pécsi választókerületi elnöke.

Bóka Máté Ciprián

Forrás: Őri László hivatalos Facebook-oldala

Az IKSZ pécsi szervezete nevében egy olyan tájékoztatókampányt indítottak, amellyel a baloldal pécsi tevékenységét mutatják be.

– Gyurcsány Ferenc a napokban eldöntötte, hogy Péterffy Attila lesz a baloldal pécsi jelöltje, de már most is ugyanaz történik Pécsett, ami Gyurcsány-korszakban történt Magyarországon. Eladósítás, káosz és a haverok kitömése: erről szóltak a pécsi városvezetés elmúlt évei 

– mondta Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke a sajtótájékoztatón. – Péterffy 16 milliárd forintos az adósságot halmozott fel, s szerintünk fontos, hogy mindenki értesüljön erről a városban, hiszen ebből a pénzből számtalan javaslatot meg lehetett volna valósítani. Rendbe lehetett volna tenni a közösségi közlekedést, utakat, játszótereket lehetett volna építeni, mégsem erre költött a pécsi városvezetés.

Elmondta azt is, hogy az adósság fejében káoszt és mutyit kaptak a város lakói. Kitért arra is, hogy a kampányt azért az ifjúsági szövetség valósítja meg, mert „az itt élő fiatalok jövőjéről van szó, Péterffyék pedig ellopják”.

Őri László  hozzátette, hogy Péterffy szakértői, független városvezetés ígéretével tévesztette meg a pécsieket 2019-ben és láthatjuk, hogy ebből mi lett.

 

– Gyurcsány Ferenc hálójába került a pécsi városvezetés és Péterffy Gyurcsány emberévé vált. A következő hetekben minden pécsi háztartásba az ifjúsági kereszténydemokrata szövetség által koordinált kampány keretében eljuttatjuk azt a tájékoztató kiadványt, amelyben felhívjuk a figyelmet arra, hogy mit ígért és mit kaptak a pécsiek a baloldali városvezetéstől: káoszt, dugókat, ügyvédmutyit, telekmutyit, lakásmutyit, óriáskereket és Pécs Pride-ot

 – fogalmazott. Felhívta a figyelmet arra is, hogy egy vízióval rendelkező, komoly fejlesztési stratégiát megvalósító városvezetés helyett Pécset ma sodródás jellemzi. Ha a következő évben nem kap új irányt a város, akkor komoly veszélye van annak, hogy Pécs végérvényesen lemarad, és nem tudja azt a lehetőséget megragadni, amelyet a kormány megfogalmazott azzal, hogy a régió és benne Baranya újraiparosítását valósítja meg a következő időszakban.

– Határozott véleményünk és erről szeretnénk a pécsieket is meggyőzni, hogy Pécsnek következő évben változásra van szüksége – szögezte le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!