Szívhez szólt a zenéjük

2023.12.19. 12:00

Mindenkit lenyűgöztek az ünnepi koncerttel Szigetváron

A Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar hagyományosan, immár 29. alkalommal hívta karácsonyi hangversenyre a szigetvári és környékbeli zenekedvelőket.

Tóth Viktória

Forrás: Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar

December 17-én délután kezdődött a koncert a Városi Sportcsarnokban. Mint az eseményen is elhangzott, a karácsonyi hangversenyek műsorát a fúvószenekar igyekszik úgy összeállítani, hogy átfogó képet adjon a zenekari munka eredményéről, az új számok is bemutatásra kerülhessenek és ami a legfontosabb a karácsonyi hangulatot is elhozzák a hallgatók szívébe. A műsor elején a könnyedebb és a klasszikus zene ötvözete volt hallható, majd lassan a szeretet hangjai kapták a főszerepet. A Kapronczai Művészeti Iskola táncosai pedig egy különleges produkcióval, egy örökzöld rock and roll flashmobbal lepték meg a közönséget.

Deichler András, a fúvósok karnagya elmondta, idén is telt házas volt a koncert, nem is lehetett volna felemelőbb a hangulat. A Szigetvári Fúvósokért Alapítvány és a fúvószenekar szervezésében megvalósuló eseményen többen is közreműködtek. 

– Kodály Zoltán Esti dalát is játszottuk, Tuzson-Szente Melinda operaénekes elénekelte az eredeti népdal két versszakát, majd jött a zenekari feldolgozás melyet dr. Solymosi Péter trombitaművész játszott a zenekarral együtt – mondta a karnagy.

Négy tag, akik immár 20 éve zenélnek a fúvószenekarban az ünnepségen különleges ajándékot vehetett át, egy-egy, a zenekar logójával díszített arany pecsétgyűrűt. Név szerint: Rácz Tamara, Máté Péter, Kaiser Ágnes és Pasztorek Zoltán. A Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar a vármegye több településén elkápráztatta már a lakosságot színvonalas előadásával. December 15-én Rózsafán, a település kultúrházában tartottak karácsonyi hangversenyt. e

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!