Óvatosan a fékkel!

2023.12.20. 08:40

Sónedvesek az utak, néhol azonban vannak deres szakaszok is

Illusztráció.

Fotó: KISS ANNAMARIE

Szinte az ország egész területén ködös az idő, kivéve a Nyírséget, a Közép-Dunántúlt, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye északi részét, valamint Csongrád-Csanád vármegye déli részét.

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata az ország túlnyomó részében a preventív védekezés nyomán sónedves. Harkány térségében a síkosságmentesítés ellenére deres mellékúti szakaszok is előfordulhatnak.

A köddel borított területeken jelentősen csökken a látótávolság. A nyugati országrészben, illetve hazánk középső területein több helyen rosszak a látási viszonyok, itt a 100 métert sem éri el a látótávolság, de a többi köddel borított területen is csak közepesek a látási viszonyok, 100 és 300 méter között változik a belátható útszakasz.

Országszerte szélcsend van, egy-két helyen gyenge a légmozgás.

A 6-os főúton Istvándi nyugati határában a közlekedésre veszélyes fákat vágják ki. A 246-os km-nél napközben sávlezárás mellett dolgoznak. 

Az 58-as főúton, Szalánta belterületén a 12-es és a 15-ös km között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!