Komposztálnak

2024.01.15. 15:20

A begyűjtött levelek a virágokat gazdagítják Szászváron

Sikeresnek bizonyult a közösségi levélszállítás, amelyet a közelmúltban tartottak Szászváron, a korábbi próbaprojektet megismételve.

Wald Kata

A helyi kezdeményezésként életre hívott akció során mintegy húsz ingatlan elől gyűjtöttek be 150-160 zsák falevelet, amelyet egy önkormányzati területen komposztálnak, majd a kész komposztot a község zöldterületeink talajjavítására használják fel, az a közterületi virágágyásokat fogja gazdagítani.

A közösségi levélszállítás ötletének alapja, hogy a zöldhulladék kezelése a szászváriaknak komoly gondot okoz minden évben, hiszen a hivatalos szállítás mindig az ősz elejére esik, amikor a levelek nagy része még a fákon van. Ezek komposztálására, ha lehullanak, sokaknak nincs lehetősége, annak ellenére, hogy a szászváriak jellemzően kertes házakban élnek. 

A probléma megoldására találták ki a közösségi levélszállítást, az önkormányzat támogatásával. A lehetőséggel, amelynek célja az is, hogy egyre kevesebben válasszák megoldásként a kerti hulladék elégetését, minden szászvári lakos élhetett, ingyenesen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!