Bevételkiesés

2024.01.17. 10:59

A Gyurcsány-paktum miatt nem jöhetett Pécsre az autógyár?

A pécsiek iparűzési adóbevételt, munkahelyeket és tömegközlekedési lehetőségeket vesztettek a BYD távoltartásával – jelentette ki Matheovits László, a KDNP ifjúsági szervezetének pécsi csoportelnöke szerdán.

Bóka Máté Ciprián

– Most már bizonyos, hogy a BYD is csatlakozott azon cégekhez, amelyeket a Péterffy Attila polgármester által vezetett baloldal elüldözött Pécsről, ezen a listán már 16 cég szerepel

 – mondta a Déli Ipari Park egyik üres telkénél tartott szerdai sajtótájékoztatóján Matheovits László, a KDNP ifjúsági szervezetének pécsi csoportelnöke. 

Hozzátette, az sem kizárható, hogy korábban létrejött egy Botka-Péterffy-Gyurcsány paktum annak érdekében, hogy a baloldali fellegvárnak számító Szegedre költözzön az elektromos autókat és buszokat gyártó nagyvállalat. Ezzel a lépessel Péterffy több ezer munkahelytől és több milliárdos iparűzési adóbevételtől fosztotta meg a várost. 

Kitért arra is, hogy a BYD jelenlétével a korábbi városvezetés által megvásárolt BYD buszok szervizelése is sokkal egyszerűbb lenne, és adott esetben az elöregedő buszokat is egyszerűbb lett volna lecserélni, ha  cég Szeged helyett Pécsre települ.

Hangsúlyozta: a baranyai vármegyeszékhelynek egy olyan új városvezetésre van szüksége, amely lojális Pécshez, ezért arra kéri a városlakókat, hogy 2024-es önkormányzati választáson szavazzanak bizalmat a jobboldalnak, hogy legyen végre gazdája a városnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!