Szinte száraz az út

2024.01.27. 08:40

Az oldalszéllel is számolniuk kell a sofőröknek vezetés közben

Fotó: Peter Adams

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és a mellékutak burkolata az ország keleti felében, illetve a nyugati határ mentén vizes, nedves vagy sódnedves, máshol felszáradóban van.

Kápolnásnyék és Tapolca térségében viharos (60 km/h), a Tiszántúlon, az Északi-középhegység és Zalai-dombság kivételével mindenhol erős (40-59 km/) vagy közepes (30-39 km/) erejű szél fúj.

A látási viszonyok mindenhol jók.

Az 56-os főúton, Dunaszekcső közelében, a 35-ös km-nél egy meghibásodott aknafedlap miatt félpályás lezárást vezettek be.

 Az 57-es főúton, Pécsett, a 39-es km-nél csatornáznak. Mindkét oldalon sávlezárás mellett dolgoznak.

A kamiontilalom ma este 10 órától holnap este 10 óráig van érvényben.

Fontos tudnivaló, hogy a tavalyi évre váltott autópálya jogosultságok már csak néhány napig, január 31-én éjfélig érvényesek. Változás tavalyhoz képest, hogy idéntől díjkötelessé vált többek között az M0-s, M4-es, M44-es autóutak teljes szakasza, az M30-as autópálya Miskolc elkerülő szakasza, az M31-es autópálya valamint az M76-os autóút is. Ezért 2024-től, hazánkban a gyorsforgalmi utak közül már csak az M8-as autópálya, az M9-es és M80-as autóutak, valamint az M60-as autópálya Pécs-Nyugat csomópont és a végcsomópont közötti két km-es szakasza maradt ingyenes a személyautósoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!