Párás a levegő

2024.01.08. 08:40

Az utak havasak-latyakosak, nagy a csúszásveszély

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Serenity-H

Baranya vármegyében és Kisbér térségében havazik, a Dunántúlon sokfelé szállingózik a hó. Az ország többi részén főként borult, felhős, de csapadékmentes az idő.

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak a Duna-Tisza közénél, illetve a Közép- és Dél-Dunántúl jelentős részén sónedvesek, azonban Baranya vármegyében, illetve Tolna és Bács-Kiskun vármegye déli részein előfordulhatnak latyakos, helyenként havas fő- és mellékúti szakaszok. Másutt szárazak az utak.

Országszerte jók a látási viszonyok, de Harkány térségében párás a levegő.  

A Dél-Dunántúlon előfordulhat kisebb havazás, melyből vékony, általában lepel - 3 cm vastagságú hólepel alakulhat ki a hétfő déli órákig. Hétfő délutánra szinte mindenütt megszűnik a havazás.

Január 1-től több, személyautóval tavaly még ingyenesen igénybe vehető gyorsforgalmi útszakaszokra is sztrádamatricát kell váltani! Díjkötelessé vált többek között az M0-s, M4-es, M44-es autóutak teljes szakasza, az M30-as autópálya Miskolc elkerülő szakasza, az M31-es autópálya valamint az M76-os autóút Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti szakasza. A gyorsforgalmi utak közül már csak az M8-as autópálya, valamint az M9-es és M80-as autóutak teljes szakaszai, továbbá az M60-as autópálya a Pécs-Nyugat csomópont és a végcsomópont közötti két km-es szakasza marad díjmentes a személyautóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!