Szenvedélyek hálójában

2024.01.15. 15:40

Különleges beszélgetésre készülhetünk a borzalmakról

Nem mindennapi beszélgetésre kerül sor jövő pénteken Pécsett – és az is biztos, hogy szótlan lesz utána a hazaút.

Bama.hu

A Bázis Addiktológia Szolgálat Kultúr Faktor projektje immár teljesen beépült a pécsi közéletbe – beszédes, hogy egyre többen és többen vannak a rendezvényeiken. A témák érzékenysége ráadásul szemlátomást nem eltántorító, sőt, nagyon úgy fest, hogy magát a közbeszédet is átalakítja: immár nem gáz ilyenekről beszélni, sőt, kérdezni sem. 

A következő program január 26-án, este hatkor lesz a pécsi Trafikban. 

Ezúttal egy újságíró mesél majd az érdeklődőknek. L. Murányi László hosszú szünet után, 2009-ben tért vissza újra az újságírói pályára, a szolnoki Új Néplap munkatársaként. A Gelei Józseffel közösen írt, uzsorásokról, csicskáztatásról szóló riportsorozatukért 2010-ben Minőségi Újságírásért díjat kaptak, majd elnyerték a Nemzetközi Újságíró Szövetség Bátorság díját. 2012 óta szabadúszó. Azóta több könyve jelent meg, melyek tematikailag széles spektrumon mozognak: Furkó Kálmán karatemester életrajza, a depresszió témája, Velem község története egyaránt ihletforrásul szolgáltak egy-egy kötet erejéig. A mostani beszélgetés a szerző két, közelmúltbeli kötetére fókuszál elsősorban: A „Szenvedélyek hálójában” a szenvedélybetegségeket, az „A Háború Árnyékában” pedig az Ukrajnai háború témáját járja körül.

A beszélgetésre a belépés továbbra is ingyenes, ám aki szeretné, a helyszínen támogathatja a Kultúr Faktor Projektet, akár adománnyal, akár különböző promóciós termékek megvásárlásával.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!