BUÉK!

2024.01.03. 12:00

Nem lesz hiány 2024-ben hosszú hétvégékből

Januárban a legtöbb ember számot vet az elmúlt évvel, majd elkezdi tervezni az újat. Érdemes ilyenkor megvizsgálni, hogy mikor számíthatunk hosszú hétvégére, lesz-e áthelyezett munkanap. Sokan már most, előre kiírják a 2024-es szabadságaikat, nyaralásokon gondolkodnak, programokat terveznek a hosszú hétvégékre.

Tóth Viktória

Fotó: Laufer László

A szállásközvetítő oldalakat, utazási irodákat is sokan felkeresik ilyenkor. Foglalhatunk kikapcsolódást akár a Baranya vármegyei szállodákba, vendégházakba is. A vendéglátóhelyek a hosszú hétvégékre és az ünnepnapokra általában különféle wellnessprogramokkal, tematikus rendezvényekkel is készülnek. 

Hosszú hétvégéből idén nem lesz hiány, ugyanis egy ünnep sem esik hétvégére, ezáltal több hosszú hétvége is lesz. Ha a nemzeti ünnepekkel kezdünk, jól láthatjuk, hogy március 15-e péntekre esik, így aznap kaptunk egy pihenőt. Október 23-a szerda lesz, augusztus 20. pedig kedd. Hosszú hétvége lesz tehát március 15–16–17-e, péntek, szombat, vasárnap, március 29–30–31-e valamint április 1. – péntek, szombat, vasárnap, hétfő, ekkor lesz a nagypéntek majd a húsvét idén. Május 18–19–20-e, – szombat, vasárnap, hétfő pünkösd miatt, és augusztus 17–18–19-20-a – szombat, vasárnap, hétfő, kedd is. Majd november 1–2-3-a, – péntek, szombat, vasárnap a mindenszentek és halottak napja okán. 

Különleges lesz a karácsony is, december 24–25–26-a kedd, szerda, csütörtök lesz, így ez – és a folytatás – akár egy hatnapos hosszú hétvégének is beillik. Ha az elmúlt évre gondolunk, nem rémlik szombati munkanap. S jól emlékszünk, tavaly nem is volt, ám idén három is lesz. Ahhoz, hogy karácsonykor sokat pihenjünk, előre le kell dolgozni ezeket a napokat. December 7-én, és december 14-én is dolgozhatnak azok, akik általában hétfőtől péntekig terjedő munkarend szerint élnek, valamint augusztus 3-a is munkanap lesz. Ez amiatt van, hogy idén három olyan ünnepnap lesz, ami hétköznap, és az így keletkező hosszú hétvégét máskor kell ledolgozni. 

Az idei év szökőév, így idén februárban egy nappal többet kell dolgozni. Ennek valószínűleg csak a február 29-én születettek örülnek, ők ugyanis négy év után most újra a napján ünnepelhetik meg a születésnapjukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!