Jutalmat azért osztják

2024.02.16. 12:30

Gazdátlan város: hónapok óta fújja a szél a faleveleket

Lapunkhoz is eljutott olvasói levelek alapján kiderült, hogy miután négy hónapja már lehullottak a levelek, február elején még mindig összevissza fújja a szél faleveleket. A jelenség szerintük a gazdátlan város megfelelője.

Bóka Máté Ciprián

Hiába sikerült tavaly is több mint tízmillió forintos jutalmat felvennie a Biokom Nkft.  ügyvezető igazgatójának, Meixner Barnának, vállalat működése kapcsán az olvasóink újra megfogalmazták a véleményt: Pécs gazdátlan város. A baloldali önkormányzat ugyan a kritikákra általában személyeskedő válaszokkal reagál cselekvés helyett, de a Móra Ferenc utcában készített olvasói fotók arról tanúskodnak, hogy négy hónap alatt sem tudták összeszedni a lehullott faleveleket, így az avart fújja a szél.

gazdátlan
Gazdátlan a város: a Biokom semmit nem tesz a lehullott falevelek ellen
Fotó: Löffler Péter

Gazdátlan ugyan, de a jutalom járhat

A Biokom Nkft.-nél a vállalat nyereségessége után adhatnak jutalmat ebben esztendőben is az több milliós prémiumot. Ezek mellett elvileg cél, ha cégnél elkészítik a közutakat érintő közműrekonstrukciós és kerékpárút-fejlesztési, és illetve az ehhez kapcsolódó útfelújítási térképet, valamint az ezeket kiegészítő útfelújítások költségkalkulációját, műszaki tartalmát. 

Nem csak a falevelekre panaszkodnak

Berényi Zoltán, jobboldali képviselő a legutóbbi testületi ülésen számolt be arról, hogy az ő választókörzetébe tartozó keleti városrészben a fagyosabb napokon már előfordult, hogy nem tudtak annyit várni arra, hogy a városüzemeltetési cég megmozduljon, amikor csúszóssá váltak az utak. A vállalat helyet ezért inkább összefogtak és bizonyos utcákban már saját maguk végzik el azt a munkát, amit a városnak kellene. A jelenség egyébként nem új keletű, hiszen a város magasabban fekvő pontjain már hozzászokhattak a pécsiek: ha közlekedni szeretnének autójukkal, akkor saját kezükbe kell venniük a dolgokat. 

Berényi egyébként mindezt annak kapcsán fejtette ki, hogy a Gyurcsány Ferenccel szövetkező városvezető baloldal fennen hirdette az idei költségvetés tárgyalásakor, hogy mennyire stabil helyzetet teremtettek, csakhogy a nemzeti oldal szerint valójában a pécsieken takarékoskodtak, valamint olyan kiadásokon, mint a városüzemeltetési feladatok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!