Sztár lett Dömper

2024.03.13. 15:40

A National Geographic hasábjain szerepel a MancsRanch borza

A 2023-as esztendő decemberében a MancsRanchon járt Joel Sartore, a National Geographic világhírű természetfotósa. A helyszínen készült vele és Dömperről, a borzról egy közös fotó, ami megjelenet a februári magazinban.

Czeczon Enikő

Fotó: Löffler Péter

Joel Sartore díjnyertes amerikai fényképész, előadó, szerző és természetvédő már hosszú évek óta a National Geographic munkatársa, aki 2005-ben kezdett olyan állatokat fényképezni, amelyek valamiképpen kapcsolatba kerültek az emberrel. Szintén a National Geographic hasábjain szereplő interjúban szerepel az, hogy szinte minden érdekes lehet amerikai szemmel Közép-Európa állatvilágában, hiszen „ezek a fajok legfeljebb néhány helyen lelhetők fel a nyugati állatkertben, és Európán kívüli állatkertben sehol sem tartják őket. Ilyen például a számunkra közönséges őz is, amely nagy helyigénye és az ivarérett egyedek agresszív viselkedése miatt nem igazán népszerű az állatkerti igazgatók és kurátorok körében.” Joel Sartore egy fotózható egyedre végül a pécsi MancsRanch állatmenhelyen lelt rá, név szerint Oszkárra.

De, ha már ott volt, akkor minden ott lakót megcsodált, és Dömperrel, a borzzal még egy közös fotó is született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!