Gumibotos botrány

2024.03.18. 14:00

Kitüntetést, nem fegyelmit érdemelne a pécsi közteres

Miközben a pécsi közterület-felügyelő teljesen ártatlan abban a szituációban, amibe belekeveredett, vele szemben próbáltak meg eljárni. A közteres most csattanós választ adott.

Bóka Máté Ciprián

A baloldali önkormányzat közterület-felügyeletének vezetői közül valaki az előző közgyűlésre úgy küldött be egy felügyelőt, hogy tudhatta, hogy a köznyelvben csak gumibotnak nevezett kényszerítőeszköz, tonfa van az illetőnél. Miközben Gyurcsány Ferenc önkormányzati képviselője, Auth István még tagadni próbálta a történteket, információink szerint a felügyeletnél a valódi felelősök helyett a beosztottat kérték számon. A családos férfi – az ismerősei elmondása szerint – mostanában tarthat attól, hogy mondvacsinált okokból eltávolíthatják Péterffyék a cégtől csak azért, hogy a saját politikai pozíciójukat megőrizhessék.

közteres, mentő, baloldal
A közteres volt az, aki egy, a pécsi belvárosban rosszul lett kislány segítségére sietett/A kép illusztráció
Fotó: Jaromir Chalabala / Forrás: Shutterstock

A közteres azonban csattanós választ adott az őt kérdőre vonóknak, hiszen a közelmúltban éppen ő volt az, aki egy, a pécsi belvárosban rosszul lett kislány segítségére sietett. Az esetről még a baloldali propaganda is beszámolt, igaz a felügyelő személyét inkább homályban tartotta. A kilencéves kislány nagynénjével és nagymamájával volt, amikor egyszer csak elvesztette az eszméletét, de a felügyelő azonnal segítségére sietett, stabil oldalfekvésbe helyezte és elsősegélyben részesítette a mentők érkezéséig, akik aztán a gyermekklinikára szállították. 

A munkáját lelkiismeretesen végző beosztottal packázó főnökség ténykedése kapcsán emlékezetes, hogy a belső ellenőrök a Péterffy Attila jelenlegi polgármester által 2022-ben kinevezett vezető regnálását érintő ellenőrzés lefolytatása során számtalan jogszerűtlenséget és hibát tártak fel, amiket 18 oldalon keresztül taglaltak.  

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!