Ismétlődik a probléma

2024.03.25. 20:00

Vince utca: továbbra is szétesés közeli állapotban van (videó)

Visszatérő vendég hasábjainkon az egykori sétálóutca helyzete. Nem véletlenül, a belvárost a Tettyével összekötő Vince utca, amióta több gépkocsi halad rajta, egyre megviseltebb állapotba kerül. Nincs ez másképp jelenleg sem, a térkövek szétesőben, helyenként pedig hiányzó elemek okozta kátyúk, lyukak tarkítják.

Mohay Réka

Folyamatosan merülnek fel a problémák, hol az esővíz duzzasztja árvizet idéző állapotúvá a helyszínt, hol a burkolat adja fel újra és újra. Bár történtek próbálkozások ennek orvoslására, a jelenlegi, száraz időben is szembetűnő a Vince utca burkolatának ismételt rossz állapota és balesetveszélyes mivolta.

Vince utca, Pécs, káosz, szétesik
A pécsi Vince utca egyre rosszabb állapotban van
Fotó: M.R.

A burkolat továbbra is szétesés közeli állapotot mutat. A megannyi gépjármű súlyától bemélyedések keletkeztek, a kövek szétcsúszásnak indultak, így kitüremkedő és besüllyedő egyenetlenségek alakultak ki, máshol pedig hiányoznak a kövek, így mindenféleképp veszélyes, autóval, gyalog közlekedőknek egyaránt. Nem is beszélve a babakocsit tolókról, nehezebben mozgó idősekről.

A fal mellett ugyanis rendszerint, szinte az egész utca hosszában parkolnak autók, járda nincs egyik oldalon sem, a gyalogosok középen tudnak haladni, a gépjárművekhez közel. Egy forgalmasabb délután során pedig percenként hat-hét jármű, köztük autó, motor, kisteherautó is elhaladhat.

A Vince utca a forgalom emelkedése miatt szétesés közeli állapotba került

Mint arról korábban beszámoltunk, a Vince utca 2010 óta sétálóutcaként működött, díszburkolattal. Esőben az utca közepén, még ha szerencsére már nem is a tavaly tavaszi állapotok fogadnak, de a patak továbbra is csordogál lefele, ami tovább nehezíti a közlekedést úgy, hogy az itt haladó forgalom egyre sűrűbb.

Korábban olvashattak arról, hogy a közel két éve végrehajtott forgalmi rend változás következtében lefelé egyirányúvá vált a Tettye utca, s a Vince utcára vezették rá az addig felfelé haladókat. Ezt azonban láthatóan nem bírja a díszburkolat, de ha – bizonyára nem kis összegből – teljesen le is cserélnék, esetleg lebetonoznák, a zsúfoltság és az említett körülmények okán sem biztos, hogy teljesen elhárulnának a problémák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!