Nagy a baj

2023.05.15. 18:33

Újra áldatlan állapotok vannak a Vince utcában - videó

Akkora a baj a Vince utcában, hogy a helyszínen már a Katasztrófavédelem munkatársai dolgoztak délután. A baloldali önkormányzat hónapok óta nem beszél a lakókkal, nem reagál megkereséseikre sem.

Fotó: B.M.

Ebben az évben már sokadik alkalommal önti el szinte teljes szélességben a Vince utcát a víz, miközben a baloldali önkormányzat a helyi képviselőjével, P. Horváth Tamással arra kényszerítette a környéken élőket, hogy ezt az utcát használják autóikkal, miután a Tettye utcát a helyiek tiltakozása ellenére egyirányúsították. 

A helyiek még aláírásokat is gyűjtöttek, de sem az MSZP-DK-s városvezető koalíciót erősítő P. Horváth Tamás képviselő, sem a pécsi polgármester, Péterffy Attila nem foglalkozott ezekkel érdemben, valódi válaszra sem méltatták a lakosokat.  Az utca pedig a nagyon nagy mértékben megnövekedett terhelés és az esőzések miatt rohamosan tönkrement. 

Annyit elkottyintottak egy korábbi közgyűlésen, hogy állítólag a Vince utca rendbetételét a Biokom Nkft. elkezdte és a városvezetők állítása szerint a vállalat városüzemeltetési jelentését is bekérték, hogy most hol tartanak a munkával és idén még mire kerül sor. 

A vállalat állítólag  felszín alatti vízkövesedés miatt eldugult csőszakasz tisztítást elvégezte, amivel csak részleges javulást ért el, hiszen nem tudta teljesen kitisztítani a csövet, ezért már megrendelte a teljes csőszakasz cseréjét. A munkát viszont csak akkor lehet elvégezni, amikor két hétig nincs csapadék.

Hétfőn ismét arra panaszkodtak az ott lakók, az autóval közlekedők, hogy a Vince utca teljesen "elesett", az önkormányzati cég, a Biokom munkatársait pedig még távolban sem látták. Bár lehet, hogy ennek ellenére gőzerővel dolgoznak a megoldáson, de az tény, hogy ottjártunkkor csak az állami Katasztrófavédelem munkatársai voltak a helyszínen és próbálták normalizálni a helyzetet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!