Kikérik a pécsiek véleményét

2024.04.05. 20:00

Csizmadia: új városi nagystrandra, uszodára van szükség

Bár a jelenlegi városvezetés akvaparkot ígért, valójában egyetlen kapavágás sem történt. Szerintünk szükség van egy új városi nagystrandra és egy új uszodára, ahol a pécsiek kikapcsolódhatnak és sportolhatnak – közölte Csizmadia Péter, a Fidesz-KDNP-ÖPE szövetség polgármesterjelöltje, aki az ügyben a pécsi polgárokat is megkérdezi, hogy támogatják-e egy új nagystrand és új uszoda fejlesztését Pécsett.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Laufer László

Mint ismert, Csizmadia Péter a közelmúltban indított online is kitölthető a Pécsről a pécsiekkel elnevezésű kérdőívet, amelyben a pécsi polgármesterjelölt a baranyai vármegyeszékhely valós problémáiról és azok megoldásairól kérdezi a városlakókat. A nemzeti oldal politikusának szándéka az a kérdőívvel, hogy "együtt írhassuk Pécs jövőjét, együtt tegyük rendbe és építsük újjá a várost".

Csizmadia a pécsiekkel együtt tenne rendet
Csizmadia a pécsiekkel együtt tenne rendet

Csizmadia a pécsiekkel együtt tenne rendet

A jelenlegi szocialista, Gyurcsány Ferencnek elkötelezett önkormányzat ugyan többször is meglebegtette, hogy felépíti az akvaparkot, 2020-ban erre a jelenlegi polgármester ígéretet is tett, ám tanulmányok, valamint szép rajzokon kívül egyetlen kapavágás sem történt a fejlesztés érdekében. Sőt, a létesítményre korábban elgondolt 20-25 milliárdos költségkeretet szinte a csillagos égig tornázták fel, a becslések szerint ugyanis már 100-120 milliárdba kerülnének azok az álmok, amiről a baloldaliak álmodoznak. A közelmúltban pedig az is kiderült, hogy a jelenlegi formájában nincs is forrás az hotellel együtt megépítendő beruházásra, de még az sem derült ki, hogy hogyan milyen módon biztosítják a termálvizet, vagy a melegvizet a fürdőhöz. 

Péterffy Attila egyébként Gyurcsány Ferenc volt államtitkárát, Török Ottót nevezte a ki a pécsi sportberuházásokat levezénylő polgármesteri biztosnak. Az ex-államtitkár eddig 50 millió forintjába kerülhetett a pécsieknek, holott az illető rendszerint nincs is Pécsen, valamint nem is készült el sem a fedett jégpálya, sem az akvapark, sem az új tanuszoda, sem az új stadion. 

A Péterffy szaknévsorában szereplő politikusnak egyébként közös érdekeltségei voltak, vannak Puch Lászlóval, az MSZP egykori pénztárnokával és különböző cégeken keresztül a Magyar Szocialista Párt jelentős, több tízmilliós összegeket szállított nekik mindenféle szerződéseken keresztül.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!