Nincsenek egyedül a szülők

2024.04.08. 14:00

Keresztény szexuális nevelési tréninget tart Eberlein Éva

Egyedül nem megy címmel zajló, szülőknek szóló tréninget tartanak a Pálos Lelki Központban. Május 4-én ismét Pécsre látogat Eberlein Éva, az Az első pelustól az iskoláig című könyv szerzője, s a keresztény szexuális nevelés témájában tart tréninget.

Mohay Réka

Mint arról korábban hírt adtunk, november 21-én mutatták be Pécsen a Pálos Lelki Központban Eberlein Éva családi coach új könyvét, mely a szexuális nevelés gyermekkori relevanciájára világít rá, Az első pelustól az iskoláig címmel.

Eberlein Éva weboldalán lehet jelentkezni
Eberlein Éva weboldalán lehet jelentkezni

A könyvbemutató sikerétől ihletve szerveznek most új, ezúttal még interaktívabb, az ismeretek elmélyítésére, egyéni kérdések megvitatására is lehetőséget adó programot.

Május 4-én ugyanis  a szerző egy egynapos tréninget tart az érdeklődő szülőknek a Pálos Lelki Központban.

Miről szól majd Eberlein Éva tréningje?

– Sok szülő egyetért azzal, hogy szükség van a gyerekek szexuális nevelésére. Mégis nehéz elkezdeni. Gyakori kérdés, hogy mikor kezdjem, mit mondjak. Van, aki attól fél, hogy túl korán kezdi, más attól, hogy túl sokat vagy éppen túl keveset mond el. Ezekben segít eligazodni ez a tréning 

– fogalmaz a szakértő.

– A program elsősorban 0-14 évesek szüleinek szól, de pedagógusok, védőnők, gyerekekkel foglalkozó szakemberek számára is sok hasznos információt, ötletet, gyakorlatot nyújt. A jelszó: jobb egy évvel korábban, mint egy perccel később! 

– teszi hozzá Eberlein Éva.

Milyen témák kerülnek terítékre?

Olyan kérdések mentén haladnak, amely a szülők számára a szexuális kérdések terén egyre nagyobb kihívást okozhatnak a gyermeknevelés során.

  • Mikor kezdjük el, és hogyan készítsük fel a gyermeket a párkapcsolatra?
  • Milyen készségeket és képességeket fontos kis kortól fejleszteni a felnőttkori boldog párkapcsolathoz?
  • Mivel segítjük őket abban, hogy ajándékként tekintsenek magukra és leendő házastársukra, akire érdemes készülni és várni?
  • Hogyan beszélgessünk kicsikkel (0-8 évesek), és mikor-mit-mennyit mondjunk a nagyobbaknak?
  • Mivel alakíthatjuk gyermekünk világképét a mai túlszexualizált kultúrában?
  • Hogyan beszéljünk nyíltan és világosan az LMBTQ témákról úgy, hogy sem vágyat, sem ítélkezést ne keltsünk bennük?

A tréning apró lépéseket, konkrét stratégiákat, példamondatokat kíván nyújtani a gyermekeket nevelő szülők számára. Emellett rávilágít arra, hogyan kezdeményezheti a szülő a beszélgetéseket a hétköznapi szituációk során. Eberlein Éva célja, hogy közvetlen és nyitott hozzáállásra, tabuk nélküli tiszta kommunikációra tanítson, feloldja a témát övező félelmeket és felkészítsen, biztonságérzettel lásson el minden szülőt, aki a fent vázolt értékrend mentén kívánja nevelni gyermekeit.

A jelentkezési határidő a tréningre április 27-e, az április 17-ig jelentkezők kedvezményes áron vehetnek részt a programon. Jelentkezni Eberlein Éva weboldalán, a kurzusok menüpont alatt lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!