Közeleg a nyár

2024.04.08. 16:40

Gőzerővel készül a szezonra a harkányi fürdő

Kisebb felújításokkal készülnek a nyári hónapokra a harkányi fürdőben

Bama.hu

Fotó: Löffler Péter

A következő hetek során az egyik legnagyobb munka a gyógymedencék körül lesz, hisz közel 400 négyzetméter medenceburkolatot javítanak ki a munkálatok során, de megújulnak az árnyékolók, illetve a spanyol kőből álló falat is renoválják. A felújítások miatt április 12-től a déli kaput nem lehet használni, így a főbejáraton vagy a platán kaput lehet igénybe venni. A becslések szerint ezek a munkálatok 10-12 hétig fognak tartani, de ez idő alatt is bátran látogathatják a fürdőzők a többi nyitva tartó medencét.

Várhatón gyermeknapon adják az ötpályás csúszdaparkot, ami az V. számú Lepke medence nyugati sarkában fog felépülni.

A jó idő beköszöntével elkezdődik a fürdő körüli virágosítási folyamat. 12 600 darab egynyári növény, 350 évelő növény, 23 díszfa és 130 díszcserje ültetése van tervbe véve, de sövény kiültetésére is sor kerül. A fűvel kapcsolatos állagmegóvó karbantartás is ekkor kezdődik el. Az új csúszda környezetére kiemelt figyelmet fordítanak, igazi mediterrán hangulatot szeretnének varázsolni a nyárra.

Ha már nyár, Harkány és a fürdőzők is focilázban fognak égni. Ezért a Lepke medencénél felállított színpadnál egy 15 négyzetméteres LED-falon követhetik a focimérkőzések izgalmait az ott pihenők. A medencék üzemideje alatt is működni fognak ezek a közvetítéseken kívül, várják a reklámozni vágyó vállalkozások és a szolgáltatások jelentkezését.

A nyári szezont a gyereknapi hétvégével kezdi meg a fürdő május 25-én és 26-án, de mellette éjszakai fürdőzési lehetőségre is van lehetőség június 22-én, július 6-án és augusztus 10-én. A július végi Fürdőfesztivál lesz a szezon legnagyobb attrakciója, melyet július 19 és 21 között rendeznek meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!