Kézilabdás szakmai nap

2024.04.20. 13:40

Mesteredzők tartottak előadásokat

Immár ötödször rendezték meg a pécsi egyetem Természettudományi Karán a Kézilabdás Szakmai Napot a Sporttudományi Intézet szervezésében. A rendezvényen neves előadók ismertették a sportág legújabb trendjeit, újdonságait.

Bama.hu

Fotó: Laufer László

A kar honlapjának írása szerint az esemény megnyitóján Dr. Váczi Márk egyetemi docens az edzőképzés szakfelelőse köszöntötte az előadókat és a résztvevőket, hangsúlyozva a tanulás és az állandó (ön)képzés fontosságát. A hallgatóság soraiban baranyai kézilabdázásban tevékenykedő szakemberek, a kézilabda szakedző képzés hallgatói mellett más sportszakos hallgatók is helyet foglaltak.

A több mint 120 jelenlévő Danyi Gábor mesteredző, a magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitánya, előadását hallhatta elsőként, amely a magyar és a külföldi sportolók, edzők módszertani és mentalitásbeli különbségeiről és hasonlóságairól szólt. A sok előadás közül érdemes kiemelni még Dr. Marczinka Zoltán, a Magyar Kézilabda Szövetség Kompetencia Központjának igazgatója beszámolóját: ezúttal a védekezés komplex elemzési anyagát tárta fel az idei év januárjában lezajlott férfi Európa Bajnokságról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!